Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

Kaçan Yahudilerden geri dönenlere 5 bin 600 dolar maaş

İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarında 7 Ekim'den sonra yaşadığı şoku atlatmaya çalışıyor. Gazze sınırındaki Yahudilerin daha önce işgal ettikleri yerlerden 7 Ekim'deki Aksa Tufanı Operasyonu sırasında kaçmalarının ardından geri dönmesi için kesenin ağzını açtı.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-21 18:44:06

Kaçan Yahudilerden geri dönenlere 5 bin 600 dolar maaş

İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Savunma Bakanlığı, Gazze'ye 4 ila 7 kilometre uzaklıkta evi bulunan işgalci Yahudilerin dönüşlerini teşvik etmek için, açıklanacak tarihten önce dönmeleri durumunda maddi destek almalarını destekliyor.

Gazze çevresindeki toprakları işgal etmelerinin ardından kurulan mahalelerde yaşayan ve Askalan'daki işgalcilerin dönüşünün Ocak 2024 sonuna kadar uzatılması için çalıştığı da kaydedildi.

GÜNLÜK PARA DESTEĞİ

KAN'da çıkan haberde, hazırlanan plana göre işgalci İsrail hükümetinin, resmi tahliye süresi bitmeden önce Gazze çevresindeki işgal altındaki Filistin topraklarına geri dönen Yahudilere, yetişkin için günlük 200 şekel (yaklaşık 54 dolar), çocuk için 100 şekel (yaklaşık 27 dolar) günlük destek vereceği belirtildi.

AYLIK 5 BİN 600 DOLAR

Haberde, 3 çocuklu bir ailenin Gazze sınırı yakınındaki evine dönmeye karar vermesi durumunda aylık 21 bin şekel (yaklaşık 5 bin 600 dolar) alabileceği ifade edildi.

Söz konusu desteğin, Şar Hanegev Konseyi'nde 4, Askalan sahilinde 2, Eşkol'de 18, Sdot Negev'de 5 işgal noktasını kapsadığı aktarıldı.

İsrail basını, sözde İsrail ordusunun Gazze sınırına 4 kilometre veya daha uzakta evi bulunanların dönüşlerine izin verdiğini duyurmuştu.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi sınırından tahliye edilen yerleşimcilerin dönüşüne ilişkin resmi bir tarih belirlemezken, hükümetin bu kişilerin dönene kadar konaklama masraflarını ödemekle yükümlü olduğu hatırlatıldı.

126 BİN KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Tel Aviv Üniversitesine bağlı İsrail Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsüne göre, İsrail, 7 Ekim'den bu yana kuzey ve güney bölgelerinden 126 binden fazla kişiyi tahliye etti.

İsrail hükümeti, tahliye ettiği İsraillileri ülkenin orta kesimlerinde ve Mısır sınırındaki Eliat kentinde otel ve misafirhanelere yerleştirmişti.

Kassam Tugayları'nın hedef alması nedeniyle hala zaman zaman Gazze çevresindeki birçok beldede acil durum sirenleri çalıyor.

Haber Ara