Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Japonya'daki Kürt sığınmacılar: Japonlar ölmeli!

Japonya sosyal medyasında ülkede yaşayan Kürt sığınmacıların gösterisi gündem oldu. Bir grup yasadışı Kürt göçmen, Japonlar aleyhinde 'Japonlara ölüm' sloganı atarken görüntülendi.

2 Ay Önce Güncellendi

2024-02-20 23:31:10

Japonya'nın Homma ve Saitama şehirlerinde yaşayan yasa dışı Kürt göçmenler “Japonlar öl!” sloganları atarken görüntüler X paltformunda gündem oldu.

Japonya'da yasadışı Kürt göçmenlerin sayısı az olsa da Batı medyasında yer bulması dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz Ekim ayında ülkedeki Kürt göçmenlere ilişkin haber yapan The Ekonomist, şu bilgileri paylaşmıştı:

"Kürt sığınmacıların çoğu güvencesiz yaşıyor. Yalnızca bir Kürt'e resmi mülteci statüsü verildi. Binlerce kişinin geçerli vizeleri veya çalışma izinleri yok ve çoğu zaman vize sürelerini aştıkları veya yasa dışı çalıştıkları gerekçesiyle gözaltına alınıyorlar."

Japonlar ise ülkede "kültür kurumu" adı altında faaliyetlerini sürdüren PKK terör örgütü destekçilerine karşı yakın tarihte bir miting yaptı.

Ocak ayında Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılan mitinge çok sayıda Japon vatandaşı katıldı. Mitingte Japonlar, "Ülkemizde Kürt göçmen istemiyoruz. İmparatora saygı gösterin. Japonya, Japonlarındır" ifadelerini kullandı.

Kırım Haber Ajansı'nın mitingle ilgili Japon gazeteci Ishii Takaaki'nin açıklamasına yer vermişti.

Takaaki konuya ilişkin açıklamasında, "Japonya'da Kürt halkı Saitama vilayetindeki bir parkta Nevruz adlı bir festival düzenlemeyi planlıyor. 2023 festivalinde terör örgütü PKK'nın bayrağını ve lideri Öcalan'ın fotoğrafını taşıdılar. Bir gazeteci olarak Japon yetkililere seslendim ve terör örgütlerinin faaliyet göstermesinin tuhaf olduğunu bildirdim" ifadelerini kullandı.

Japonlar PKK destekçisi Kürtlere tepkilerini sık sık dile getiriyor.

Haber Ara