Dolar

32,2007

Euro

34,9899

Altın

2.502,11

Bist

10.739,57

İtalya Ligi Partisi lideri Matteo Salvini: Türkler bizi aldattı ... ve Libya'da İtalyan diplomasisi kayboldu

İtalya Lig partisi lideri, eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini, La Stampa gazetesine verdiği demeçte, İtalya hükümetinin dış politikasını eleştirerek, “Türkler bizi aldattı… ve Libya’da İtalyan diplomasisi kayboldu” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-03 11:22:51

İtalya Ligi Partisi lideri Matteo Salvini: Türkler bizi aldattı ... ve Libya'da İtalyan diplomasisi kayboldu

İtalya Lig partisi lideri, eski İçişleri Bakanı Matteo Salvini, La Stampa gazetesine verdiği  demeçte, İtalya hükümetinin dış politikasını eleştirerek, “Türkler bizi aldattı… ve Libya'da İtalyan diplomasisi kayboldu” dedi.

Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) üyeliğine ve göçmenlere karşı tutumuyla bilinen İtalya'da aşırı sağcı Lig partisi lideri Matteo Salvini, La Stampa gazetesine verdiği demeçte, Türkiye ile Libya arasında imzalanan mutabakatla ilgili, Italyan Giuseppe Conte hükümetinin dış politikasını eleştirdi.

İtalya İçişleri eski Bakanı Salvi'nin eleştirilerinin hedefinde ise Dışişleri Bakanı Lugi de Mayo vardı. Bakan Mayo'nun dış politikada hiç ağırlığı olmadığını vurgulayan Salvini, “Varlığı yok… Artık Libya'da bir rolümüz yok, yüzümüzü ve güvenilirliğimizi kaybettik” dedi.

Lig Partisi lideri Salvini, İtalyan gazetesi La Stampa ile yaptığı röportajda, "Biz bir numaraydık ve Türkler de bizi aldattı." dedi.

Salvini, "Dış politikadaki hataları düzeltmek en zor şey. ABD yönetimi ile çikolata üreticileri gibi davranıyoruz ve beş yıldızlı hareketin kurucusu Baby Pepe ve siyasi lideri de Mayo'nun Pekin'deki halkla ilişkilerden sorumlu olduğu anlaşılıyor" yorumunda bulundu.

İtalya'da aşırı sağcı Lig Partisi lideri Matteo Salvini taraftarlarıyla bir araya geldiği bir mitingde Türk fındığını hedef almış, mitingde bir göstericinin 'Nutella yiyor musunuz?' sorusuna Salvini, "İçinde Türk fındığı var, İtalyan fındığı olsa daha güzel olur." demişti.

Irkçı söylemleri ve mülteci karşıtlığı ile dikkat çeken Salvini, geçtiğimiz ay Roma'da on binlerce kişinin katılımıyla ortak mitingde yaptığı konuşmada da, "Türkiye'yi Avrupa'ya alma çalışmaları delilik. İslamcı bir devletle muhatap olmaktansa Rusya veya İsrail ile görüşmeyi tercih ederim" demişti.

Haber Ara