Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

İtalya'da PYD'ye katılmış 5 İtalyan hakkında 'gözetim' talebi

İtalya'da Torino savcılığı, Suriye'de PYD-YPG güçlerine katılıp ardından İtalya'ya dönen 5 kişi hakkında 'sosyal tehlike oluşturmaları' iddiasıyla 'özel gözetim' talep etti.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-25 23:45:06

İtalya'da PYD'ye katılmış 5 İtalyan hakkında 'gözetim' talebi

Torino devlet savcısı Emanuela Pedrotta'nın toplum için tehlikeli olabileceklerini savunduğu ve bu nedenle 'özel gözetim'e tabii tutulmasını istediği 5 kişinin isimleri şu şekilde: Paolo Andolina, Jacopo Bindi, Davide Grasso, Fabrizio Maniero ve Maria Edgarda Marcucci.

PYD'ye katılan ve bu saflarda savaştıktan sonra ülkelerine dönen 5 isim için gözetim isteniyor. Savcının gerekçesiyse Suriye'de savaşan İtalyan vatandaşlarının iyi derecede silah kullanmayı öğrenmiş olmaları ve yeniden ellerine silah alma ihtimalleri olabileceği.

PYD'YE KATILAN İSİMLERDEN BİRİ İTALYAN BASININA BİLGİ AKTARIYORDU

Terör örgütü PYD saflarına katılan bu 5 isimden Jacopo Bindi'nin aynı zamanda İtalyan basınına bilgi sağladığı da biliniyor.

TERÖR ÖRGÜTÜNE DESTEK KAMPANYASI

Ayrıca savcılığın tedbir almak istediği teröristlere bir grup da destek veriyor. PYD'nin IŞİ'le savaşmasının meşru olduğunu söyleyen 340 kişilik bir grup, savcılığın talebi aleyhinde imza kampanyası başlattı.

Haber Ara