Dolar

43,6279

Euro

51,9152

Altın

7.027,85

Bist

13.797,04

İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin istediği 33 kişiyi iade etmiyor

İsveç ve Finlandiya'nın, Türkiye'nin son 5 yılda FETÖ ile PKK üyelerinin iadelerine yönelik taleplerine kayıtsız kaldığı bildirildi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2022-05-16 13:37:10

İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin istediği 33 kişiyi iade etmiyor

Anadolu Ajansı'nın Adalet Bakanlığından aldığı bilgiye göre, Bakanlık, mahkeme kararları doğrultusunda son 5 yılda Finlandiya'dan 6'sı FETÖ, 6'sı PKK mensubu olmak üzere 12 teröristin iadesini talep etti.

Ayrıca İsveç'ten 10'u FETÖ, 11'i PKK mensubu 21 kişinin iadesi istendi. Böylece iki ülkeden iadesi talep edilen terörist sayısı 33 oldu.

TALEPLERE OLUMLU YANIT VERİLMEDİ

NATO üyeliği gündemde olan İsveç ve Finlandiya, Türkiye'nin iade taleplerinden hiçbirine bugüne kadar olumlu yanıt vermedi.

İki ülke, 19 teröristin iadesine ilişkin istemi reddetti, 5'ini ise çeşitli gerekçelerle yanıtsız bıraktı.

Finlandiya'da 2, İsveç'te 7 olmak üzere iki ülkedeki 9 iade dosyasıyla ilgili süreç devam ediyor.

ArslanlarımBenim
Tamam o zaman... Hemen natoya girişlerine olur verelim...

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Forkliftle kuyumcu soyup eşekle kaçtı

Haber Ara