Dolar

32,3686

Euro

34,7820

Altın

2.438,57

Bist

10.082,77

İsveç'ten bir skandal karar daha! Siyonist baskıya boyun eğdi

İsveç, Birleşmiş Milletler'in (BM) Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) çalışanlarının Hamas'ı desteklediği iddiaları nedeniyle finansal yardımı askıya aldığını duyurdu. İsveç Ulusal Yardım Kuruluşu (SİDA), 2 milyon 700 bin euro olan UNRWA'ya yapacakları yardımı durdurma kararı aldıklarını açıkladı.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-31 16:14:01

İsveç'ten bir skandal karar daha! Siyonist baskıya boyun eğdi

İsveç Dış Ticaret Bakanı Johan Forssell, devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, SİDA'nın bu kararını doğru bulduklarını ve yardımların UNRWA yerine Dünya Gıda Programı ve Kızıl Haç gibi kuruluşlara yönlendirileceğini belirtti.

Oxfam'ın yöneticisi Bushra Khalidi de İngiltere merkezli bir yardım kuruluşu olarak UNRWA'ya yapılan yardımların durdurulmasının endişe verici olduğunu ifade etti. Khalidi, "Yardımın kesilmesi sadece Filistin halkının toplu cezalandırılmasına ve çöküşüne neden olacak, başka bir faydası olmayacak." dedi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail'in UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığı iddialarının hemen soruşturulmasını talep etmişti. Bu iddialar üzerine UNRWA, bazı çalışanlarını işten çıkarmış ve soruşturma başlatmıştı.

Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Japonya ve Estonya gibi birçok ülke de UNRWA'ya olan mali desteklerini geçici olarak durdurduklarını açıklamıştı. Ancak Norveç, İrlanda ve İspanya, UNRWA'ya desteklerini sürdüreceklerini duyurmuştu.

Haber Ara