$

Dolar

46,4509

Euro

53,2778

£

Sterlin

61,4921

Frank

57,6171

Gram Altın

6.199,8300

Bitcoin

2.899.504

$

Dolar

46,4509

Euro

53,2778

£

Sterlin

61,4921

Frank

57,6171

Gram Altın

6.199,8300

Bitcoin

2.899.504

Dünya

İsveç başbakanı: Eylemler İsveç'i İslam düşmanı bir ülke gibi gösterdi

İsveç Başbakanı Ulf Kristersson, İsveç'te son dönemde düzenlenen Türkiye hükümeti ve Kuran'a yönelik eylemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

01.02.2023 - 08:54
duyguyildirim
İsveç başbakanı: Eylemler İsveç'i İslam düşmanı bir ülke gibi gösterdi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsveç'te PKK destekçilerinin düzenlediği eylemler ve aşırı sağcı siyasetçi Paludan'nın Kur'an-ı Kerim yakması ile ilgili konuşan İsveç Başbakanı Ulf Kristersson,"Bunun, İsveç'in dünyadaki imajı ve yurt dışındaki İsveçlilerin güvenliği için nasıl riskli ve büyük sonuçlar doğurabileceğini gördük. Eylemler, İsveç'i İslam düşmanı bir ülke gibi gösterdi" dedi.

Kristersson, İsveç'teki siyasi parti genel başkanlarıyla basına kapalı bir görüşme gerçekleştiren Kristersson, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a benzetilen bir oyuncak kuklanın ayağından asıldığını ve ardından Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kuran'ın yakıldığını gördük. İsveç'te son birkaç haftadır yasal olmasına rağmen küçük grupların ve bireylerin yaptığı eylemler, dezenformasyon kampanyasına dönüştü. İsveç'i İslam düşmanı bir ülke gibi gösterdi. Bunun, İsveç'in dünyadaki imajı ve yurt dışındaki İsveçlilerin güvenliği için nasıl riskli ve büyük sonuçlar doğurabileceğini gördük."

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın