Dolar

32,2274

Euro

35,1222

Altın

2.466,89

Bist

10.319,96

İsrailli askeri uzmandan itiraf: Direniş roketleri, İsrail karşısında caydırıcılık dengesi oluşturmayı başardı

İşgal devleti İsrail’in, 2 gün süren ve ateşkes yapmak zorunda kaldığı son Gazze saldırısı, İsrail kamuoyunda tartışılıyor. İsrailli askeri uzman Tal Lev-Ram, ”Hamas’ın roket yetenekleri, İsrail’e karşı bir ‘caydırıcılık dengesi’ oluşturmayı başardı” dedi

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-11 10:53:24

İsrailli askeri uzmandan itiraf: Direniş roketleri, İsrail karşısında caydırıcılık dengesi oluşturmayı başardı

buyuk22_2

İşgal devleti İsrail'in, 2 gün süren ve ateşkes yapmak zorunda kaldığı son Gazze saldırısı, İsrail kamuoyunda tartışılıyor. İsrailli askeri uzman Tal Lev-Ram,”Hamas'ın roket yetenekleri, İsrail'e karşı bir ‘caydırıcılık dengesi' oluşturmayı başardı” dedi.

Tal Lev-Ram, Maariv gazetesinde yayınlanan makalesinde, “Gazze'deki son tırmanış turu kısa sürdü ve iki günü geçmedi; ancak İsrail özellikle, 2014'teki Demir Kubbe savaşının bitmesinden sonra Filistinli örgütlerin füze yetenekleri konusunda çok şey öğrendi” dedi.

'HAMAS, İSRAİL'E KARŞI
CAYDIRICILIKTA BAŞARILI OLDU'

2 gün süren ve İsrail'in ateşkes yapmak zorunda kaldığı Gazze saldırılarına değinen askeri uzman Tal Lev-Ram, Hamas'ın füze kabiliyetlerinin tüneller ve deniz birimleri, uçaklar ve diğer araçlar ağında ilerlemekte olduğunu ve bu nedenle iki taraf arasındaki askeri güçler dengesindeki büyük farklılıklara rağmen, İsrail'e karşı caydırıcılık dengesi durumu oluşturmak için başarılı olduklarını belirtti.

‘DEMİR KUBBE BEKLENEN SAVUNMAYI GÖSTEREMEDİ'

"İsrail'in Demir Kubbesi, Filistinli roket güdümlü el bombaları karşısında etkili bir teknolojik tepkidir ve son saldırılarda iyi bir iş çıkardı” diyen Tal Lev-Ram; ancak İsrail'in Demir Kubbesi, Gazze'den atılan roketler karşısında tatmin edilen savunmayı göstermediğini söyledi. Tal Lev-Ram, “Demir Kubbe füze sisteminin saldırılar karşısında caydırıcı olmasına rağmen yüksek ekonomik maliyeti var” dedi.

DİRENİŞ LİDERLERİNE
SUİKAST ÖNERİSİ

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi sınırındaki tünelleri her fırsatta patlatması ya da sınıra duvar ve yeraltı fiziksel bir bariyer kurarak tehditleri önlemesinin çok pahalı bir yol olduğunu belirten askeri uzman Tal Lev-Ram, Başbakan Netanyahu hükümetinin ‘tünel tehdidine' karşı farklı önlemler almasını önererek şunu şöyledi:
“Filistin tarafından başlatılması muhtemel silahlı bir çatışma ve roket saldırıları karşısında, Demir Kubbe füze sistemini ateşlemek için yeterli zaman olmayacak. Yapılması gerekenin güvenlik ve istihbarat birimlerini harekete geçirilerek, direniş roketlerinin üretildiği silah fabrikası depolarını vurmak ve direniş liderlerine suikast düzenlemek…”

buyuk_23

 

Haber Ara