Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İsrailli akademisyen Edy Cohen: Bahreyn, Körfez'e giriş kapımız

İsrailli siyonist isimlerden biri olan İsrailli akademisyen Edy Cohen, Bahreyn'deki konferansa ilişkin açıklama yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-27 17:26:16

İsrailli akademisyen Edy Cohen: Bahreyn, Körfez'e giriş kapımız

TIMETURK | HABER MERKEZİ

İsrailli akademisyen Edy Cohen, ABD iş birliğiyle Bahreyn'in ev sahipliğinde düzenlenmesi planlanan "Refah İçin Barış" başlıklı ekonomi çalıştayına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cohen'in açıklamalarını Suriyeli ünlü sunucu Faysal Kasım, Twitter hesabından duyurdu. Gazeteci Zeynep Karataş'ın Türkçe'ye aktardığı Tweet'te Edy Cohen'in şu ifadeleir kullandığı yazıldı:

"Körfez ülkeleri, Filistin davasını sattı. Suudi Arabistan Bahreyn'de gerçekleştirilecek Yüzyılın Anlaiması Konferansı'nı finanse ediyor. Bahreyn ise Körfez'e giriş kapımız...

2019-05-27_17h24_03

2019-05-27_17h20_12

YÜZYILIN ANLAŞMASI KAPSAMINDAKİ İLK ORGANİZASYON

Manama'da düzenlenecek "Refah İçin Barış" başlıklı ekonomi çalıştayının, ABD'nin İsrail-Filistin meselesinin çözümü konusunda yakında açıklaması beklenen "Yüzyılın Anlaşması" planı kapsamındaki ilk organizasyon olduğu ifade ediliyor.

Beyaz Saray basın ofisinden yapılan açıklamada, Bahreyn'in ABD ile iş birliği içinde 25-26 Haziran'da başkent Manama'da "Refah İçin Barış" adlı ekonomik çalıştaya ev sahipliği yapacağı belirtilmişti.

Çalıştayın hükümet, sivil toplum ve iş dünyasındaki liderlerin fikir alışverişinde bulunması, stratejileri tartışması ve potansiyel ekonomik yatırımlara destek vermesi için çok önemli olduğuna işaret edilen açıklamada, "Refah için barış, Filistin halkı ve bölge için müreffeh bir gelecek için daha istekli ve başarılabilir çalışmalara fırsat tanıyacaktır." ifadeleri kullanılmıştı.

Haber Ara