Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İsrail Today gazetesi: Johnson, İsrail’in harika bir arkadaşı!

İsrail Today gazetesinde eski büyükelçi Ron Pruchauer tarafından kaleme alınan makalede, Muhafazakar Parti’nin başkanlığına seçilen ve yeni İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, İsrail’in çok iyi, harika bir arkadaşı olduğunu söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-25 10:17:45

İsrail Today gazetesi: Johnson, İsrail’in harika bir arkadaşı!

İsrail Today gazetesinde eski büyükelçi Ron Pruchauer tarafından kaleme alınan makalede, Muhafazakar Parti'nin başkanlığına seçilen ve yeni İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın, İsrail'in çok iyi, harika bir arkadaşı olduğunu söyledi.

Bir İsrail gazetesi, dün Boris Johnson'ın İngiltere'deki Muhafazakar Parti'nin liderlik yarışını kazandığını ve Teresa May'ın başarılı olması için başbakan olarak atadığını bildirdi.

İsrail Today gazetesi, İsrail'in eski büyükelçisi Ron Pruchauer tarafından kaleme alınan bir makalede, "Johnson, İsrail'in çok iyi, harika bir arkadaşı ve İngiliz Yahudilerini anti-Semitizm'den koruyacak" dediğini aktardı.

Ron Pruchauer makalesinde, “İsrail, Avrupa'nın en büyük arkadaşlarından biri olan Theresa May'i kaybetti, ancak iyi bir arkadaşı oldu. Bu sadece İsrail Devleti için değil, aynı zamanda Krallığın Yahudileri için de iyi bir haber” dedi.

“Johnson, Londra belediye başkanı iken yolumuzu tekrar kesişti ve ben de İsrail'in büyükelçisiydim. O zamandan beri Johnson, Londra'daki Yahudi cemaatinin korunmasına ve krallıktaki aşırı uçların saldırıları karşısında kararlılığını göstermiştir" dedi.

“Johnson'u ülke içindeki sorunlardan çok asıl sorunlar onu yurtdışında bekliyor” diyen Ron Pruchauer, "Johnson, İran sorunuyla ilgili bilgisini derhal uygulamak zorunda kalacak ve tanker krizini çözme kararlılığı gösterecek" dedi.

İngiltere'yi ve tüm Avrupa'yı yıllardır tehdit eden en büyük sorunun Brexit krizi olduğunu belirten Ron Pruchauer, “Ancak Johnson, bunun krallık için en kötü seçenek olduğunu biliyor. Bu konuyu Avrupa liderleriyle aşmaya çalışacak” dedi.

Başka bir İsrail gazetesi Maariv ise, “Johnson İsrail'e sempati duyuyor ve Yahudi topluluğuna yakın. İsrail'in görüşleriyle uyuşmayan yerleşim birimleri hakkında görüşleri ve açıklamaları var” dedi.

Brexit'in, Johnson için büyük bir engel olduğunu belirten Maariv gazetesi, “ İstediği şeyleri hayata geçirmek için çoğunluğu yoktur ve yıl sonuna kadar daha güçlü bir görev almak için seçimlere gitmesi gerekecek" yorumunda bulundu.

 

Haber Ara