İşgal altındaki Batı Şeria'da soykırımcı İsrail askerleri ve yasa dışı yerleşimciler Filistin köylerine saldırdı. Tel, Burin ve Sebastiya beldelerinde darbedilen 8 Filistinli hastaneye kaldırıldı. Filistin Sağlık Bakanlığı yaralıların durumunun stabil olduğunu bildirdi.
Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, Rafidya Devlet Hastanesi'ndeki sağlık ekiplerinin, Tel, Burin ve Sebastiya beldelerinde Filistin topraklarını gasbeden İsraillilerin ve işgal güçlerinin saldırıları sonucu yaralanan 8 kişiye müdahale ettiği belirtildi. Açıklamada, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı ve durumlarının stabil olduğu aktarıldı.
SALDIRILAR SON İKİ YILDA ARTTI
Filistin hükümetine bağlı Ayrım Duvarı ve Yahudi Yerleşim Birimleriyle Mücadele Konseyi'nin verilerine göre, İsrailli siviller son iki yıl içinde Batı Şeria'da Filistinlilere ve mülklerine yönelik 7 bin 154 saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 33 Filistinli hayatını kaybetti, 33 Filistinli bedevi topluluğu ise yerinden edildi.
İSRAİL'İN ŞİDDETİ BÖLGEDE TANSİYONU ARTIRIYOR
İşgal altındaki bölgelerde İsrail askerleri ve yasa dışı yerleşimcilerin artan saldırıları, Filistin halkı üzerindeki baskıyı daha da artırdı. Uluslararası toplumun çağrılarına rağmen İsrail'in Filistin topraklarında işgal ve saldırılarını sürdürmesi, bölgede yeni bir şiddet dalgasına zemin hazırlıyor.
aa
Yorum Yap