Dolar

32,4393

Euro

34,8040

Altın

2.434,79

Bist

10.082,77

İsrail'in üç yardım aracını üst üste vurduğu ortaya çıktı

İsrail'in, Gazze'de uluslararası yardım kuruluşu Dünya Merkezi Mutfağı konvoyundaki üç ayrı araca ardı ardına İHA saldırısı düzenlediği ve son iki araca da yaralıları taşımaya çalışırken saldırmaya devam ettiği ortaya çıktı.

1 Ay Önce Güncellendi

2024-04-03 09:20:01

İsrail basını, Gazze Şeridi'nde dün gece İsrail ordusunun uluslararası yardım konvoyuna düzenlediği ve 7 yabancı uyruklu yardım çalışanının hayatını kaybettiği saldırıya ilişkin yürütülen ön soruşturmaya dair detayları yazdı.

Haaretz gazetesinin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, üç araçlık (World Central Kitchen-WCK) konvoyu, bir tıra gıda yardımını yüklemek üzere Gazze'de kurulan geçici limandaki depoya hareket etti.

GKLaBc_WkAAVxqj

Yardım kuruluşu çalışanlarını taşıyan üç araçlık konvoy limandan ayrılarak Deir el-Belah açıklarında sahil yolunda ilerlerken bölgedeki bir askeri birlik operasyon odasına haber vererek hava saldırısı talep etti.

2_457

İsrail'e ait İHA birinci aracı füzeyle vurduktan sonra buradan kurtulan bazı kişiler konvoydaki ikinci bir araca hareket etti. İkinci araçtaki kişiler bu sırada konvoyun vurulduğunu haber verdi ve çok kısa bir süre içinde ikinci araca bir hava saldırısı daha gerçekleşti.

Arkalarından gelen konvoydaki üçüncü araç, vurulan ikinci araçta hayatta kalan yaralıları araca taşımaya çalışırken bir İHA füzesiyle vuruldu.

Olayın uluslararası sonuçları ağır olabilir
Haaretz'e konuşan kaynaklar, olayın "çok sinir bozucu" olduğunu belirterek, "sahadaki birliklerin herhangi bir hazırlığa başvurmadan bölgedeki güçleri korumakla uzaktan yakından alakası olmaksızın hava saldırısı emri verebildiğinin" altını çizdi.

İsrail ordusunun, artan uluslararası baskı karşısında "bunun çok ciddi bir olay olduğunu ve Gazze'de devam eden savaşa geniş kapsamlı etkileri" olabileceğini değerlendirdiği belirtildi.

Haber Ara