Soykırımcı İsrail ordusunun 8 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 11 artarak 67 bin 194'e yükseldi. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, saldırıların sürdüğünü ve yaralı sayısının 169 bin 890'a ulaştığını açıkladı.
GAZZE'DE CAN KAYBI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Gazze'deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırıları kapsamında son 24 saatte hastanelere 11 ölü ve 49 yaralının ulaştığı belirtildi. Açıklamada, saldırıların hız kesmeden sürdüğü ve İsrail'in yoğun bombardımanının sivil yerleşim alanlarını hedef aldığı bildirildi.
Soykırımcı İsrail ordusunun 19 Ocak'ta varılan ateşkesi bozarak 18 Mart'tan bu yana düzenlediği saldırılarda 13 bin 598 Filistinlinin öldüğü, 57 bin 849 kişinin yaralandığı kaydedildi. İsrail'in, ABD güdümlü sözde yardım dağıtım noktalarında Filistinlileri hedef aldığı sistematik saldırılarda ise 27 Mayıs'tan bu yana öldürülenlerin sayısının 2 bin 615'e, yaralananların sayısının da 19 bin 177'ye çıktığı aktarıldı.
ATEŞKESİ BOZAN SALDIRILAR SÜRÜYOR
Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıların aralıksız sürdüğü, İsrail ordusunun sivilleri hedef alan eylemlerinde binlerce kişinin evsiz kaldığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 8 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısının 67 bin 194'e, yaralı sayısının ise 169 bin 890'a ulaştığını bildirdi.
Gazze Şeridi'nde enkaz altında hâlâ binlerce ölü olduğu ifade edilirken, kurtarma ekiplerinin yetersiz ekipman ve enerji sıkıntısı nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürebildiği vurgulandı.
aa
Yorum Yap