Dolar

32,3769

Euro

34,6995

Altın

2.395,25

Bist

10.157,66

İsrail'in İran misillemesiyle ilgili dikkat çeken iddia! Saldırıda F-35 detayı

İsrail basınına göre, İran'a saldırı, uçaktan atılan roketlerle gerçekleştirildi. Öte yandan İsrail'in Orta Doğu'da radarlara yakalanmadan İran'a ulaşabilen F-35 uçağına sahip bölgedeki tek ülke konumunda olmasına dikkat çekildi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-19 14:01:14

İsrail'in İran misillemesiyle ilgili dikkat çeken iddia! Saldırıda F-35 detayı

İsrail basını, İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü'ne yapılan saldırının, İsrail'e ait bir uçaktan atılan roketlerle gerçekleştiğini iddia etti. Jerusalem Post gazetesi, kaynağını açıklamadığı haberinde "Cuma sabahı erken saatlerde İsrail'e ait bir uçağın İsfahan'daki üssü vurduğunu" belirtti. Bu bilgi, daha önceki raporlara karşı çıkarak, saldırının yerden fırlatılan roketler veya İsrail'e ait uzun menzilli insansız hava araçları (İHA) tarafından yapıldığına dair ilk iddiaları çürüttü.

İsrail, Orta Doğu'da F-35 uçağına sahip tek ülke olarak radarlardan kaçabilme yeteneğine sahip. Ancak İsrail makamlarından henüz bu saldırıyla ilgili bir açıklama gelmedi. İran basını ise İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin duyulduğunu bildirmişti. Amerikan medyası ise ABD'li yetkililere dayanarak, İsrail'in İran'a karşı bir saldırı gerçekleştirdiğini aktarmıştı.

Haber Ara