$

Dolar

45,5805

Euro

52,9130

£

Sterlin

61,0696

Frank

57,7059

Gram Altın

6.589,0200

Bitcoin

3.473.641

$

Dolar

45,5805

Euro

52,9130

£

Sterlin

61,0696

Frank

57,7059

Gram Altın

6.589,0200

Bitcoin

3.473.641

Dünya

İsrail ile Güney Afrika arasında 'soykırım' krizi büyüdü

İsrail, Güney Afrikalı yetkililerin Gazze'ye yönelik saldırılar konusunda yaptığı açıklamalara karşı Pretorya Büyükelçisi Eliav Belotsercovsky'i istişarelerde bulunmak üzere geri çağırdı.

21.11.2023 - 17:41
Cumali Dalkılıç
İsrail ile Güney Afrika arasında 'soykırım' krizi büyüdü
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsrail Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Güney Afrika'dan gelen son açıklamalar üzerine İsrail'in Pretoria Büyükelçisi'nin istişarelerde bulunmak üzere geri çağrıldığı” ifade edildi.

UCM'YE "PLANLI SOYKIRIM" BAŞVURUSU

Güney Afrika yönetimi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarının "planlı soykırım" gerekçesiyle Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) götürme girişimlerinde bulunmuştu.

Tel Aviv'deki tüm diplomatlarını 6 Kasım'da istişare için geri çeken Güney Afrika, İsrail'in Pretorya Büyükelçisi Eliav Belotsercovsky'i de Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanlığına çağırmıştı.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, 16 Kasım'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının soruşturulması için UCM'ye başvurduklarını bildirmişti.

Güney Afrika İletişim ve Teknoloji Bakanı Khumbudzo Ntshavheni de dün yaptığı açıklamada, Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkartması için UCM'ye çağrıda bulunmuştu.

AA

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın