$

Dolar

46,4818

Euro

53,1824

£

Sterlin

61,6666

Frank

57,4843

Gram Altın

6.264,0800

Bitcoin

2.966.244

$

Dolar

46,4818

Euro

53,1824

£

Sterlin

61,6666

Frank

57,4843

Gram Altın

6.264,0800

Bitcoin

2.966.244

Dünya

İsrail Han Yunus'ta çadırları bombaladı

İsrail, Han Yunus'ta yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları vurdu. Saldırıda yaralılar arasında çocukların da bulunduğu bildirildi.

29.10.2025 - 08:18
necaticeylan
İsrail Han Yunus'ta çadırları bombaladı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsrail ordusu, ateşkesi ihlal ederek Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı Mavasi çadır bölgesini hedef aldı. Saldırıda çok sayıda sivil yaralandı, yaralılar arasında çocukların da bulunduğu bildirildi.

HAN YUNUS'TA SİVİLLER HEDEF ALINDI

Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Han Yunus kenti, İsrail ordusunun yeni saldırılarının hedefi oldu. Ateşkesi ihlal eden İsrail güçleri, yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı Mavasi çadır kampına hava saldırısı düzenledi. Bölgeden gelen bilgilere göre saldırı sonucu çok sayıda sivil yaralandı. Yaralılar, Han Yunus'taki Nasır Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Sağlık kaynakları, yaralılar arasında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğunu aktardı. Saldırı sonrası bölgede büyük bir panik yaşandığı, çok sayıda çadırın yandığı ve kurtarma ekiplerinin olay yerinde çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

Ateşkesi ihlal eden İsrail, Han Yunus'ta yerinden edilen Filistinlilerin kaldığı çadırları hedef aldı

ATEŞKES YİNE İHLAL EDİLDİ

İsrail ordusunun Han Yunus'taki saldırısı, bölgedeki kırılgan ateşkes sürecini bir kez daha tehlikeye attı. Filistinli yetkililer, İsrail'in Mavasi çadır bölgesine düzenlediği saldırının açık bir ateşkes ihlali olduğunu belirtti. Gazze'de yerinden edilmiş binlerce sivilin güvenli alan olarak kabul edilen bölgelerde bile hedef alınması uluslararası tepki topladı.

Han Yunus'taki sivillerin barınma alanlarının bombalanması, bölgede insani krizin derinleşmesine neden olurken, sağlık ekipleri ve yardım kuruluşları acil destek çağrısında bulundu.

aa

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın