Dolar

44,4697

Euro

51,1406

Altın

6.478,79

Bist

12.668,87

İsrail güçleri 24 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail güçleri, iki eski milletvekili ve bir gazetecinin de yer aldığı 24 Filistinliyi gözaltına aldı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-26 15:35:39

İsrail güçleri 24 Filistinliyi gözaltına aldı

Filistin Esirler Cemiyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerinin gece saatlerinde Batı Şeria'nın bazı bölgelerine baskın düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, İsrail güçlerinin baskınlarında eski milletvekilleri Ahmet Attun (52), Abdul Cafer Fukaha (54) ve bir gazetecinin de aralarında bulunduğu 24 Filistinliyi çeşitli iddialarla gözaltına aldığı ifade edildi.

Attun ve Fukaha'nın Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın Filistin Parlamentosundaki Değişim ve Islah Bloku üyesi oldukları kaydedildi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen İsrail güçleri, çeşitli iddialarla Filistinlileri gözaltına alıyor.

Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te sıradan hale gelen gözaltılar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara