Dolar

32,2562

Euro

34,7937

Altın

2.436,37

Bist

10.268,58

İsrail'e soykırım davasında karar açıklandı

Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de yaşanan saldırıların son derece farkında olduğunu ve can kayıplarından derin endişe duyduğunu bildirdi. Adalet Divanı, (soykırım davasında) İsrail aleyhine ileri sürülen iddiaların “makul seviyede” ispatladığına hükmetti.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-26 16:29:10

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Soykırım Sözleşmesi çerçevesindeki yükümlülüklerinin bazılarını ihlal ettiğine ilişkin ihtiyati tedbir kararı almaya yetkisi olduğuna hükmetti.

Adalet Divanı, (soykırım davasında) İsrail aleyhine ileri sürülen iddiaların “makul seviyede” ispatladığına hükmetti.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in saldırılarına maruz kalan Gazzelilerin, Soykırım Sözleşmesi'nin 2. maddesindeki "korunan grup" tanımını karşıladığını belirtti.

Uluslararası Adalet Divanı (soykırım davasında) Gazze'deki felaket boyutundaki insani durumun, tedbir kararı vermesini gerektirecek düzeyde “acil tehlike” teşkil ettiğine hükmetti.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Soykırım Sözleşmesi kapsamındaki fiillerin işlenmesini önlemek için tüm tedbirleri alması gerektiğine hükmetti.

Uluslararası Adalet Divanı, İsrail'in Soykırım Sözleşmesi'nde yasaklanan fiillerin işlenmemesi için gerekli önlemleri alması gerektiğine hükmetti.

AVUKAT PANDOR'DAN AÇIKLAMA

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail ile ilgili aldığı ihtiyati tedbir kararını değerlendirdi.

Pandor, "Artık çatışmaları çözmek için silaha davranmamalı. Umudum şu ki; biz artık sürecin iki devletli çözüme götürmek için adım atmış olduk. Eğer İsrail, Adalet Divanı'nın kararlarını uygularsa gelecek için hepimize umut verecektir. Hepimizin bu noktada yapacağı şey İsrail'i bu kararlara uymaya davet etmektir. Sorularınız İsrail ile ilgili ancak asıl sormanız gereken Gazze'deki insanlar olmalı" ifadelerini kullandı.

Haber Ara