Dolar

32,3605

Euro

34,7517

Altın

2.393,60

Bist

10.208,65

İsrail'den tansiyonu yükseltecek kanlı baskın: 3 Filistinli öldü, 8 kişi yaralandı

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında 3 Filistinlinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi.

2 Yıl Önce Güncellendi

2022-06-17 08:23:31

İsrail'den tansiyonu yükseltecek kanlı baskın: 3 Filistinli öldü, 8 kişi yaralandı

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Cenin kentinde İsrail askerlerinin kurşunlarıyla 3 Filistinli şehit oldu, 8 kişi de yaralandı." ifadesi yer aldı.

Filistin devlet televizyonunun haberine göre ölen Filistinlilerin, Bera Lehluh, Leys Ebu Surur ve Yusuf Salah olduğu belirlendi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Cenin kentine baskın düzenleyerek, içinde 4 Filistinlinin bulunduğu bir araca ateş açtığını kaydetti.

Olayın ardından İsrail askerleri ile onlarca Filistinli arasında arbede yaşandı. İsrail askerleri Filistinlilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak müdahale etti.

Olaylara ilişkin İsrail resmi makamlarından henüz bir açıklama yapılmadı.

3 Filistinli son yolculuğuna uğurlandı

Bu arada İsrail güçlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında öldürdüğü 3 Filistinlinin cenazesi toprağa verildi.

Filistinli gençler Bera Lehluh (24), Leys Ebu Surur (24) ve Yusuf Salah'ın (23) naaşları Halil Süleyman Devlet Hastanesinden alınarak Büyük Cenin Mescidi'ne getirildi.

Burada yüzlerce Filistinlinin kıldığı cenaze namazının ardından 3 gencin naaşı Cenin'de toprağa verildi.

Cenazeye katılanlar Filistin bayrağı ve siyasi grupların flamalarını taşırken İsrail saldırılarını kınayan sloganlar attı.

Filistin yönetimi ve siyasi gruplardan İsrail'e kınama 

Öte yandan Filistin yönetimi ve Filistinli siyasi gruplar ise, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürmesini kınadı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Filistin Devlet Başkanlığı, saldırıyı "iğrenç bir suç" olarak nitelendirdi.

Bu tür saldırıların gerginliği artırdığına işaret edilen açıklamada, bölgedeki "tehlikeli tırmanıştan" İsrail hükümeti sorumlu tutuldu.

Filistin Devlet Başkanlığı ayrıca saldırının ABD Başkanı Joe Biden'ın gelecek ay planlanan bölge ziyareti öncesi gerçekleştiğine dikkati çekerek Washington yönetimini "işler kontrolden çıkmadan" İsrail'in suçlarını ve saldırganlığını durdurması için harekete geçmeye çağırdı.

Hamas ve askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da hayatını kaybeden Filistinliler için taziye açıklaması yayımladı.

Açıklamada, İsrail saldırılarının karşılıksız kalmayacağı ve hesabının sorulacağı ifade edildi.

İslami Cihad Hareketi ve Filistin Halk Kurtuluş Cephesi de İsrail baskınını ve 3 Filistinlinin öldürülmesini kınadı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail güçlerinin gece saatlerinde Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında Filistinli 3 gencin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

Haber Ara