Dolar

32,4455

Euro

34,7891

Altın

2.427,42

Bist

10.082,77

İsrail’den, Şam rejimine jest

İsrail Başbakanlık Ofisi, İsrail askeri Zacharia Baumel'in ceset kalıntılarının iade edilmesinin ardından Suriyeli 2 esiri, iyi niyet jesti olarak serbest bırakıldığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-10 10:38:10

İsrail’den, Şam rejimine jest

İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı Süleymani Suikastı'nden sonra Orta Doğu'da ABD ile İran arasındaki gerilimin tansiyonu Trump'ın konuşmasıyla bir nebze olsun düştü. İki ülke arasında çıkacak muhtemel bir savaştan en çok etkilencek ülkelerin başında gelen işgal devleti İsrail'den ise, Şam rejimine bir jest geldi.

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, İsrail askeri Zacharia Baumel'in ceset kalıntılarının Nisan 2019'da iade edilmesinin ardından 11 ve 7 yıl hapis cezalarına Suriyeli 2 esiri iyi niyet jesti olarak serbest bırakıldığı belirtildi.

Serbest bırakılan mahkûmlar arasında 2015'te İsrail'in Golan Tepeleri'nde El Kaide'nin Suriye kolu Nusra Cephesi'yle irtibat halinde olduğu yönündeki iddiayı destekleyen görüntüleri basına verdikten sonra İsrail tarafından yakalanan Mecdel Şems köyü sakini Sıdkı el-Makt da yer alıyor.

İsrail medyasının aktardığına göre El Makt yarın serbest bırakılacak.

Serbest bırakılan diğer mahkum Emel Ebu Salih ise, 2017 cinayet suçundan 7 yıl hapse mahkum edilmişti.

İsrail Başbakanlığı'nın açıklamasında bunun bir iyi niyet göstergesi olarak gerçekleştirildiği kaydedildi.

Nisan ayında İsrail, Rusya'nın aracılığıyla 37 yıl önce Birinci Lübnan Savaşı'nda yaşamını yitiren askeri Zacharia Baumel'in ceset kalıntılarını Suriye'den teslim almıştı.

Haber Ara