$

Dolar

47,0620

Euro

53,9584

£

Sterlin

63,6225

Frank

58,1960

Gram Altın

6.047,4200

Bitcoin

3.034.556

$

Dolar

47,0620

Euro

53,9584

£

Sterlin

63,6225

Frank

58,1960

Gram Altın

6.047,4200

Bitcoin

3.034.556

Dünya

İsrail'den Kassam'ın esir takası teklifine cevap

İsrail ordusu, Hamas'ın, ellerindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmaya hazır olduğunu açıklayarak 'psikolojik terör uyguladığını' belirtti.

29.10.2023 - 08:44
Cumali Dalkılıç
İsrail'den Kassam'ın esir takası teklifine cevap
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar'ın, esir takasına ilişkin yaptığı açıklamayı, düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Hagari, söz konusu açıklamayı, Hamas'ın, "(İsrail'e) baskı yapmak için alaycı bir şekilde uyguladığı psikolojik terör" olarak nitelendirdi.

"Masada esirlerle ilgili hiç bir teklif olmadığını" belirten Hagari, Sinvar'ın başkaları aracılığıyla konuştuğunu ve açıklama yapmasının mümkün olmadığını söyledi.

Hagari, Hamas tarafından "kaçırılan" kişileri geri getirmek için hem sivil ve hem de istihbarat alanındaki çalışmaları sürdüreceklerini kaydetti.

AA-20231028-32555495-32555490-ISRAIL_BASBAKANI_NETANYAHU_ESIRLERIN_AILELERININ_TEMSILCILERIYLE_GORUSTU

Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu (sağında), başkent Tel Aviv'de esirlerin ailelerinin temsilcileriyle bir araya geldi.  

Hagari, şu ana kadar kaçırılan 230 kişinin ailesine, çocuklarının Hamas'ın elinde olduğu bilgisi verdiklerini sözlerine ekledi.

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde ve Hamas'ın Gazze Sorumlusu Yahya Sinvar, dün akşam yaptıkları açıklamalarda, ellerindeki esirleri bırakma karşılığında İsrail'in de hapishanelerdeki tüm Filistinli mahkumları serbest bırakmasını önermişti. AA

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın