Dolar

43,7373

Euro

51,9057

Altın

7.008,25

Bist

14.180,48

İsrail'den Hizbullah'a 'yeşil ışık', Hamas'a 'teslim ol' çağrısı

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 67'inci gününde sürüyor. Saldırıların başladığı 7 Ekim'den bu yana şehit olan Filistinlilerin sayısı çoğu çocuk 18 bin 205'e yükseldi. Yaralı sayısı 50 bine yaklaştı.

2 Yıl Önce Güncellendi

2023-12-12 10:23:34

İsrail'den Hizbullah'a 'yeşil ışık', Hamas'a 'teslim ol' çağrısı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Hamas'a "Teslim olun" çağrısı yaptı. Gallant, anlaşma için Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah'a da yeşil ışık yaktı.

İsrail'in Gazze'yi hedef alan katliam saldırıları 67. gününde devam ediyor. İşgal ordusu, gece boyunca yoğun bombardımana devam etti.

İSRAİL'DEN HİZBULLAH'A YEŞİL IŞIK

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant da Hamas yok edilene kadar savaşın süreceğini tekrar etti. Gallant, "Gazze'de kalıcı olarak bulunma niyetimiz yok" diyerek Hamas üyelerine "Teslim olun" çağrısı yaptı.

Gallant, İsrail'e tehdit olmadığı sürece Gazze'nin yönetimi için tüm alternatifleri görüşmeye hazır olduklarını belirtti.

Lübnan'ın güneyindeki Hizbullah güçleriyle de anlaşmaya yeşil ışık yakan Gallant, anlaşmanın sınır boyunca tampon bölge içermesi gerektiğini söyledi.

İsrail ordu sözcüsü ise, Lübnan'da fosfor bombası kullanıldığına yönelik iddialara cevap verdi.

Sözcü, "Hem kuzeyde hem de güneyde uluslararası hukuka uygun hareket ediyoruz" iddiasında bulundu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

'Kesik baş' cinayetinden sonra bir ceset daha!

Haber Ara