Dolar

32,5022

Euro

34,8462

Altın

2.439,30

Bist

10.082,77

İsrail: Bölge zarar görmeyecek

İsrail'in, İran'ın 13 Nisan'da yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle düzenlediği saldırılara verilecek misillemeden zarar görmeyecekleri konusunda bölge ülkelerine teminat verdiği iddia edildi.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-16 11:22:29

İsrail: Bölge zarar görmeyecek

İsrail devlet televizyonu KAN'a göre İsrail, İran'a yönelik muhtemel misilleme konusunda Ürdün, Mısır ve Körfez ülkelerini bilgilendirdi.

Uluslararası kamuoyunda İran saldırılarına yönelik tepkinin nasıl ve ne zaman olacağı tartışılırken, İsrail, bölgedeki Arap ülkelerine, misillemenin kendilerini tehlikeye atmayacağına dair güvence verdi.

İsrail'deki "Kanal 12" televizyonu, dün, kaynak göstermediği haberinde, Tel Aviv yönetiminin İran'ın hava saldırısına karşı verilecek yanıt konusunda karar verdiğini öne sürmüştü.

Haberde, Savaş Kabinesi'nin İran'ın saldırısına karşı "açık ve etkili" bir şekilde karşılık verme kararı aldığı belirtilirken, İsrail'in tepkisinin, İran'ın gerçekleştirdiği "büyüklükteki bir saldırının tepkisiz kalmayacağı" mesajını vermeyi amaçladığı ifade edilmişti.

İsrail'in İran'a vereceği "yanıt"ın bölgesel savaş çıkartmasını ya da İran saldırısına karşı yardımcı olan koalisyonun parçalanmasını istemediği belirtilen haberde, İsrail'in eylemlerini ABD ile koordine etme niyetinde olduğu kaydedilmişti.

İSRAİL DIŞİŞLERİ'NDEN 32 ÜLKEYE MEKTUP

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, İran saldırısıyla ilgili 32 ülkeye yaptırım talebi içeren mektup yolladığını ve saldırıyla ilgili onlarca mevkidaşı ile görüşme yaptığını duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanı Katz, “İran'a karşı siyasi bir saldırıya öncülük ediyorum. Bu sabah 32 ülkeye mektup gönderdim ve onlarca dışişleri bakanı ve dünyanın önde gelen isimleriyle görüşerek İran'ın füze projesine yaptırım uygulanmasını ve İran'ı kontrol altına alıp zayıflatmanın bir yolu olarak Devrim Muhafızlarının terör örgütü ilan edilmesini talep ettim. İran çok geç olmadan, şimdi durdurulmalıdır” dedi.

AA, DHA

Haber Ara