Dolar

32,2586

Euro

35,0500

Altın

2.468,29

Bist

10.319,96

İsrail Başsavcılığı'ndan, kendini savunması için Netanyahu'ya 1 hafta süre

İsrail Başsavcısı, hükümet kurma çalışmalarını sürdüren Başbakanı Netanyahu’ya hakkındaki yolsuzluk davaları başlamadan önce kendini savunması için resmi bir duruşma yapma isteğinde bulunması için hafta sonuna kadar süre tanıdı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-30 09:55:27

İsrail Başsavcılığı'ndan, kendini savunması için Netanyahu'ya 1 hafta süre

İsrail Başsavcısı, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya hakkındaki yolsuzluk davaları başlamadan önce kendini savunması için resmi bir duruşma yapma isteğinde bulunması için hafta sonuna kadar süre tanıdı.

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, dün açık bir mektup yayınlayarak Netanyahu'nun avukatına, şayet isterse Başbakan'ın olası iddianamenin kendisine okunmasından önce kendini savunma hakkını kullanabileceğini bildirdi.  10 Temmuz'dan önce bir savunma duruşması düzenlenebilmesi için 10 Mayıs'tan önce Başsavcılığa talepte bulunulması gerekiyor.

Başsavcı Mandelblit'in mektubuna göre Netanyahu'nun avukatları, şu ana kadar finansal haklarının ödenmemesini protesto etti. Ücretlerini alana kadar dava dosyalarını toplamayı reddettiler. İsrail basınında çıkan haberlere göre Netanyahu, ABD'li 2 iş adamı olan kuzeni Nathan Milikowsky ve arkadaşı Spencer Partrich'ten alacağı 2 milyon doları tahsil edebilirse avukatlarının ücretlerini ödeyecek.  Ancak hükümet yetkililerinin isteklerini değerlendirmekle yetkili olan hükümet komitesi, Netanyahu'nun dış kaynaklardan fon kabul etme talebine iki kez ret cevap verdi.

Haber Ara