$

Dolar

48,0703

Euro

56,2345

£

Sterlin

65,6394

Frank

60,0880

Gram Altın

7.076,5300

Bitcoin

3.715.002

$

Dolar

48,0703

Euro

56,2345

£

Sterlin

65,6394

Frank

60,0880

Gram Altın

7.076,5300

Bitcoin

3.715.002

Dünya

İsrail basını: Ordu, Hamas'a karşı en kötü durumda

İsrail ordusunun, Gazze'de ateşkes ve esir takası anlaşmasının ardından ortaya çıkan 'çatışmasızlık' sürecinde, Hamas'a karşı 'şimdiye kadarki en kötü durumda' olduğu belirtiliyor.

17.03.2025 - 22:14
Cumali Dalkılıç
İsrail basını: Ordu, Hamas'a karşı en kötü durumda
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İsrail devlet televizyonu KAN'ın, askeri kaynaklara dayandırdığı haberde, anlaşmanın birinci aşamasının sona ermesi ve esir takaslarının durmasının ardından Hamas'ın çatışmalara hazırlandığı öne sürüldü.

Hamas'ın, İsrail ordusunun yeniden "tüm gücüyle" Gazze Şeridi'ne saldırma ihtimaline hazırlandığı kaydedilen haberde, bir askeri kaynağın "İsrail, Hamas'a karşı şimdiye kadarki en kötü durumda." dediği aktarıldı.

Askeri kaynak, çatışmaların yeniden başlama ihtimaline karşı tüneller ve tuzaklamalar hazırlayan Hamas'ın aynı zamanda İsrail ordusunu izlediği ve istihbarat topladığını belirtti.

Haberde, İsrail ordusunun çok nadir durumlarda Gazze Şeridi'ne hava saldırısı düzenlediği iddia edildi.

İsrail ordusunun, Hamas'ın bir sonraki çatışmaya, ateşkes arifesinde olduğundan çok daha güçlü ve hazırlıklı gireceğini tahmin ettiği kaydedildi.

Hamas'a yönelik yeni bir saldırı için büyük bir askeri takviyenin gerekeceği, on binlerce yedek askerin yeniden silah altına alınabileceği ve çok sayıda İsrail askerinin hayatını kaybetme olasılığının bulunduğu aktarıldı.

AA

Haberi Hazırlayan

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın