Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail Sevabite, İsrail'in ateşkes anlaşmasına uymadığını ve Gazze Şeridi'ne konteyner evler ile altyapıyı yeniden inşa edecek ağır iş makinalarının girişine izin vermediğini belirtti. Bu durumun, bölgedeki insani krizi daha da derinleştirdiğini vurguladı.
İSRAİL, ANLAŞMAYA UYMADI!
Gazze hükümetinin Medya Ofisi Müdürü İsmail Sevabite, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in ateşkes anlaşması ve protokol gereği sorumluluğunu yerine getirmediğini ifade etti. Sevabite, "İsrail, Gazze'ye temel ihtiyaç malzemelerinin girişini geciktirmeye devam ediyor ve bu durum insani krizi daha da derinleştiriyor." dedi.
ARABULUCULAR ZOR BİR SINAVDA
Sevabite, arabulucuların, işgal güçlerinin imzaladıkları anlaşmalara uyması için İsrail'e baskı yapmaları gerektiğini belirterek, "Bu konuda ciddi bir sınavdan geçiyorlar." şeklinde konuştu.
İHTİYAÇLAR KARŞILANMIYOR!
Sevabite, "İsrail'in tahrip ettiği altyapının onarımı için gerekli ağır ekipmanlar ve ihtiyaç duyulan konteyner evlerin hiçbiri şimdiye kadar Gazze Şeridi'ne ulaşmadı." ifadelerini kullandı.
NETANYAHU ENGELİ
İsrail'in resmi televizyon kanalı KAN, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun, anlaşmada belirtilen şartlara rağmen Gazze Şeridi'ne konteyner evler ile ağır iş makinalarının girmesine izin vermediğini duyurdu.
Yorum Yap