Dolar

43,4888

Euro

51,5952

Altın

6.788,96

Bist

13.838,29

İsrail anlaşmaya rağmen 1.450 kez saldırdı

Siyonist İsrail, ateşkese rağmen Gazze'deki soykırıma devam ediyor. Katil rejim bugün şafaktan bu yana 11 Gazzeliyi şehit etti.

1 Saat Önce Güncellendi

2026-01-31 10:40:00

İsrail anlaşmaya rağmen 1.450 kez saldırdı

Soykırımcı İsrail ateşkes anlaşmasını 1.450 ihlalle sürdürmeye devam ediyor; bu ihlaller 524 şehit ve 1.360 yaralı ile sonuçlandı.

11 Gazzeli şehit edildi

Hamas'tan yapılan açıklamada, “İsrail rejim güçleri bugün cumartesi günü şafak saatlerinden itibaren “İsrail” işgali, Gazze Şeridi'nde Filistin halkımıza yönelik öldürme, bombardıman ve hedef alma suçlarını işlemeyi sürdürmekte; bu durum ateşkes anlaşmasının açık ve sürekli bir ihlalini teşkil etmektedir; Şafaktan bu yana şehit sayısı, birçok kanlı bombardıman suçu sonucu (11 şehide) yükselmiştir” ifadelerine yer verildi.

4477

Şehitlerden 5'i çocuk

Açıklamanın devamında, “Bu saldırıların en öne çıkanı, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus vilayetinde yerinden edilmiş sivillerin kaldığı bir çadırın hedef alınması olup, aynı aileden beşi çocuk, biri kadın ve biri yaşlı olmak üzere (7 şehidin) hayatını kaybetmesine yol açmıştır” denildi.

han-yunus-gazze-aa-2415805_1

İsrail anlaşmayı 1.450 defa ihlal etti

Hamas'tan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “10 Ekim 2025 tarihinde ateşkes kararının yürürlüğe girmesinden bu yana bugün Cumartesi 31 Ocak 2026'ya kadar (111 gün boyunca), işgal güçleri anlaşmayı ağır ve sistematik biçimde ihlal etmiş; bu ihlaller uluslararası insancıl hukukun açık bir çiğnenmesi ve ateşkesin özü ile ona ekli insani protokol hükümlerinin kasıtlı olarak boşa çıkarılması anlamına gelmiştir. Bu süre zarfında, ilgili hükümet ve uluslararası kurumları tarafından 1.450 ateşkes ihlali tespit edilmiştir.”

Kaynak: Timetürk

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Ehliyetlerine el konuldu, psikotekniğe sevk edildi

Haber Ara