Dolar

32,2658

Euro

34,9576

Altın

2.447,41

Bist

10.173,42

İşgalci İsrail'in acımasızlığını gözler önüne serdi: Filistinliler açlıkla iç içe yaşıyor

İspanya'da azınlık sol koalisyon hükümetinde Gençlik ve Çocukluk Bakanı olarak görev yapan Filistin kökenli Sira Rego, İsrail'in saldırılarına devam ettiği Filistinlilerin 'açlıkla bombayla soykırımla iç içe' yaşadığını söyledi.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-02-07 13:27:11

İşgalci İsrail'in acımasızlığını gözler önüne serdi: Filistinliler açlıkla iç içe yaşıyor

İspanya'da düzenlenen "Gazze'ye yardım" kampanyasının etkinliğine katılan ve Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) İspanya ofisince düzenlenen etkinliğe katılan Sira Rego, İspanya siyasi tarihinde Filistin kökenli ilk bakan oldu. 49 yaşındaki Rego, Gazze'ye yardım kampanyasındaki konuşmasında, "İsrail hiçbir kural tanımıyor. Sadece Gazze'de değil tüm Filistin'de sistematik bir sosyal dram yaşatmaya çalışıyor. Ama her şeye rağmen tüm Filistin halkı direnişe devam etmekte kararlı." dedi.

Rego, Filistinlilerin açlık, bomba ve soykırımla iç içe yaşadığını belirterek, çocukluğundaki Filistin'in huzurlu ve mutlu olduğunu ancak İsrail'in sistematik bir şekilde işgal ve saldırılarla Filistin halkına soykırım yaptığını ifade etti. Ailesinin Ramallah ve Doğu Kudüs'te yaşadığını ve babasının emekli bir doktor olduğunu anlatan Rego, ailesinin Filistin'deki zorluklara rağmen yaşamlarını sürdürmek istediğini ve herkesin direndiğini belirtti.

Müzisyen Marwan ise Filistinli mülteci bir aileden geldiğini ve UNRWA'nın ailesine yardım ettiğini söyleyerek, Filistinli mültecilere yardım için elinden geleni yapacağını vurguladı. Marwan, "Bu şarkıyı öncelikle Filistinli mültecilere yardım edebilmek için besteledim. Umarım daha çok kişiye ulaşır. Ben her zaman mültecilere yardım etmek için ünlü olmak istedim." ifadelerini kullandı.

UNRWA İspanya yetkilileri de "Gazze'ye yardım" kampanyalarına İspanyol halkının büyük destek verdiğini belirterek, yardımda bulunanlara teşekkür etti. İspanya hükümeti ise hafta başında, UNRWA'ya faaliyetlerini sürdürebilmesi için 3,5 milyon avroluk acil finansman sağlayacağını açıklamıştı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in İsrail'in UNRWA personeline yönelik iddialarının acilen soruşturulmasını talep ettiği belirtildi. Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, Avustralya, İngiltere, Hollanda, Avusturya, Fransa, Japonya ve ABD'nin UNRWA'ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldığı bilgisi de metinde yer aldı. İspanya, Norveç ve İrlanda'nın ise UNRWA'ya desteklerini sürdüreceği belirtilmişti.

Haber Ara