Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İşçi Partisi lideri Keir Starmer’a Gazze şoku..

İngiltere'de ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer'a, Gazze'de ateşkes çağrılarını desteklemediği için tepki gösteren bir kişi, 'Filistin'de daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? İnsanlığınız nerede?' diye sordu.

5 Ay Önce Güncellendi

2023-12-20 11:46:32

Bu sıra Starmer'ı sorular sormaya sürdüren kişi, barış ve demokrasi istediğini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Filistinliler söz konusu olduğunda bunların hiçbirini göremiyoruz. 7 bin çocuk. Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor? 20 bin kişi. Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor? Bu kabul edilemez. İnsanlığınız nerede? İnsanlığınız nerede?"

Trenden indikten sonra istasyondaki bir grubun protestoyla da karşılanan Starmer'ın yanına yaklaşan aynı kişi, bu kez de "Keir Starmer, İsrail'in Gazze'deki soykırımını kolaylaştırıyorsun. Çocukların öldürülmesini durdurun. 7 binden fazla bebeğin katledilmesini durdurun." ifadelerini kullandı.

"Filistin'e özgürlük" ve "Soykırımı durdurun" sloganları atan kişi, Keir Starmer'ı arkasından yürüyerek, "Gazze'de bebeklerin öldürülmesinden siz sorumlusunuz. Gazze'de bebeklerin öldürülmesinden siz sorumlusunuz. Yazıklar olsun size." dedi.

İşçi Partisi lideri Starmer, hem partisinden çok sayıda milletvekili hem de kendi seçmenin Gazze'de ateşkes çağrılarını reddediyor.

Haber Ara