Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İranlı komutan uydurdu, Hamas reddetti

Hamas, İran Devrim Muhafızları Ordusu sözcüsünün, '7 Ekim'deki Aksa Tufanı'nın İranlı general Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biri' şeklindeki açıklamasını reddetti.

4 Ay Önce Güncellendi

2023-12-27 15:47:49

İranlı komutan uydurdu, Hamas reddetti

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada, İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in iddiasını yalanladı.

Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği "Aksa Tufanı Operasyonu"nun "Halep Kasabı" olarak medyada tanınan Kasım Süleymani'ye yönelik suikastın intikamlarından biri olduğunu iddia eden Şerif'in açıklamasına cevap geldi.

HAMAS'TAN DEVRİM MUHAFIZLARINA RET

Açıklamada, "Hamas, İran Devrim Muhafızları Sözcüsü Tuğgeneral Ramazan Şerif'in, Aksa Tufanı operasyonu ve gerekçelerine ilişkin yaptığı açıklamaların geçerliliğini reddediyor." ifadelerine yer verildi.

MESCİD-İ AKSA VURGUSU

Aksa Tufanı'nın gerekçelerinin ve nedenlerinin daha önce defalarca vurgulandığı ve bunların başında Mescid-i Aksa'ya yönelik tehditlerin geldiği belirtilen açıklamada,şu ifadelere yer aldı:

"Bununla birlikte Filistin direnişinin tüm eylemlerinin Siyonist işgale ve onun halkımıza ve kutsal mekanlarımıza karşı devam eden saldırganlığına tepki olarak gerçekleştiğini teyit ediyoruz."

İRAN DAHA ÖNCE "İLGİMİZ YOK" DEMİŞTİ

Hamaney dahil İran'ın üst düzey yönetimi, daha önce Hamas'ın 7 Ekim'de İsrail'e düzenlediği "Aksa Tufanı" operasyonuyla ilgilerinin olmadığını açıklamıştı.

Bu açıklamalara rağmen bugün Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Şerif, başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, "Aksa Tufanı, Siyonistler ve ABD eliyle gerçekleşen Kasım Süleymani suikastının intikamlarından biriydi ve bu intikamlar devam ediyor." ifadelerini kullanmıştı.

SÜLEYMANİ SUİKASTİ

Halep'teki katliamlara öncülük etmesinden dolayı "Halep Kasabı" olarak anılan İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020'de Uluslararası Bağdat Havalimanı yakınında ABD saldırısında öldürülmüştü. İranlı yetkililer, bu suikastın intikamını alacaklarını açıklamıştı. Ancak o tarihte bu yana İran makamlarının iddiasını doğrulayacak bir gelişme olmadı.

Haber Ara