Dolar

32,2594

Euro

34,7702

Altın

2.415,54

Bist

10.267,09

İranlı hackerlar, Mısır Sağlık Bakanlığı'nı hackledi

Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı’nın resmi web sitesini hackleyen İranlı bilgisayar korsanları, 'Her zaman yakınınızdayız. Kimliğinizi biliyoruz ve bilgileriniz bizim elimizde... Dikkat edin' notunu düştü.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-01 14:11:26

İranlı hackerlar, Mısır Sağlık Bakanlığı'nı hackledi

Mısır Sağlık ve Nüfus Bakanlığı'nın resmi web sitesinin İran hackerlar tarafından hacklendiği bildirildi.

Mısır ‘Yedinci Gün' web sitesinin haberine göre; bilgisayar korsanları, kendilerini "İranlı bilgisayar korsanları" olarak tanımladılar ve "Her zaman yakınınızdayız. Kimliğinizi biliyoruz ve bilgileriniz bizim elimizde... Dikkat edin" notunu düştü.

68_2

İranlı hackerlar tarafından hacklenen Mısır Sağlık Bakanlığı web sitesi, tamamen siyah bir arka planla ortaya çıktı. Siyah zeminin üzerinde İran bayrağı ve yanında bir maskenin yer aldığı görüldü.

Sağlık Bakanlığı'ndaki bir kaynak ise, bilgisayar korsanlarının hacklediği web sitesinin tekrar normale döndürüldüğünü ve yeni bir saldırıya karşı da koruma önlemlerinin de artırıldığını söyledi.

Mısır Sağlık Bakanlığı'nın web sitesinin İranlı bilgisayar korsanları tarafından hacklenmesinin, Sağlık Bakanlığı'nın Çin'den bütün dünyaya yayılan Kronovirüs'ün ülkeye sızmasını önlemek için büyük adımlar attığı bir zamana denk geldiği dikkat çekildi.

Haber Ara