Dolar

32,3968

Euro

34,7902

Altın

2.439,16

Bist

10.082,77

İran yönetimine lanet yağdırdı

Lübnan merkezli Hizbullah hareketinin ilk kurucularından ve eski genel sekreter Şii alim Suphi Tufeyli, İran rejimine tepkilerini dile getirdiği videosu sosyal medyada yeniden gündem oldu.

2 Hafta Önce Güncellendi

2024-04-15 20:13:54

Tufeyli, İran rejimini sert sözlerle eleştirirken şu ifadeleri kullandı:

"İran'a söylemek istiyorum: Ümmeti Muhammedi katlettiniz. ABD ile ortak oldunuz ve onunla işbirliği yaptınız. Ümmetin yıkımı ve yok olması için ABD'ye hizmetkar oldunuz. ABD dış işleri bakanı İran Dış İşleri bakanına demişti ki: "biz sizin bölgede bulunmanızı hoş karşılıyoruz". Yani hangi bölgede hareket imkanınız varsa o bölgede istediğiniz gibi at koşturun, yakın yıkın, tahrip edin.

Tıpkı lübnan, suriye ve yemende yaptığınız; ırakta yapmaya çalıştığınız gibi. - Böylece onların hizmetkarıydınız.. Ancak dikkat edin müttefik değil. Siz hizmetçisiniz. Hizmetçi! Sen bir hizmetçisin Hamaney! Sen Allah ve Resulünün düşmanısın! Sen müslüman çocukların katilisin! Kerbela'daki bebeklerin katilisin! Sen yezid'den daha acımasızsın daha hakir ve kindarsın!

-Neredesin sen! Gazze'de neredesin! Filistin'de neredesin! Lübnan'da yığdığın bu silahlar kimin için! Sakın bana şöyle böyle deme bunlar hainlerin bilinen mazeretleri. Bugün Allah'ın huzurunda Gazze'deki öldürdüğün her çocuktan, Siyonistten önce, Amerikalı'dan önce sen mesulsün!"

Haber Ara