Dolar

32,4538

Euro

34,6344

Altın

2.390,13

Bist

10.045,74

İran petrol tankeriyle ilgili uydu görüntüleri yayınlandı

ABD merkezli uzay teknolojisi şirketi Maxar Technologies, yayınladığı uydu görüntüleriyle birlikte İran, İngiltere ve ABD arasında krize neden olan İran petrol tankeri Adrian Darya 1'in Suriye'de demirlediğini ve Esed rejimine petrol transferi yaptığını söyledi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-12 09:07:20

İran petrol tankeriyle ilgili uydu görüntüleri yayınlandı

İran, İngiltere ve ABD arasında krize neden olan Adrian Darya 1 petrol tankeri Suriye karasularını girdikten sonra uydu takip cihazlarını kapatmıştı. Tankerin burada Esed rejimine petrol takviyesi yaptığı belirtiliyordu.

ABD merkezli uzay teknolojisi şirketi Maxar Technologies, Adrian Darya 1'e ait olduğunu belirttiği uydu görüntüleri yayınladı.

Görüntülerde Adrian Darya yine bir İran tankeri olan Jasmine'in yanında ve demirleme halatlarıyla bağlanmış bir şekilde görülüyor.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da, Tanker Trackers isimli takip platformu tarafından yayınlanan ve Adrian Darya'ya ait olduğu iddia edilen söz konusu uydu görüntüsünü Twitter hesabı üzerinden paylaştı.

Pompeo, paylaşımında "İran Dışişleri Bakanı Zarif'in Adrian Darya'nın Suriye'ye petrol taşımayacağı yönünde İngiltere'ye verdiği söze rağmen Suriye sahilinde petrol transfer ettiği görülüyor. Eğer bu petrol Suriye'ye teslim edilirse dünya İran'ı sorumlu tutacak mı?" ifadelerini kullandı.

 

Haber Ara