Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İran-Pakistan sınırında saldırı: 9 Pakistanlı öldürüldü

İran-Pakistan sınırında gerilimi tırmandıracak yeni bir saldırı meydana geldi. İran, saldırıda 9 Pakistanlının öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını açıklarken, olayın terör saldırısı olarak duyurdu.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-27 22:32:13

İran-Pakistan sınırında saldırı: 9 Pakistanlı öldürüldü

İran'ın güneydoğusunda Pakistan sınırındaki Sistan-Beluçistan eyaletinde bir evde 9 Pakistan vatandaşının kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırıda öldürüldüğü bildirildi.

Konuya ilişkin haber, İran'ın yarı resmi Mehr Haber Ajansında yayımlandı.

Habere göre, kimliği belirsiz silahlı kişiler İran'ın güneydoğusunda Pakistan sınırında Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Seravan ilçesinde bir evde 9 yabancı uyrukluyu öldürdü.

Saldırının sorumluluğunu şu ana kadar üstlenen olmadığı aktarıldı.

Sistan-Beluçistan Vali Yardımcısı Ali Rıza Merhameti, "Sirkan Seravan bölgesinde Pakistan uyruklu kişilerin ikametgahına giren 3 silahlı kişi, ateş açarak 9 kişiyi öldürdü, 3 kişiyi de yaralayarak olay yerinden kaçtı." ifadelerini kullandı.

Olayın terör saldırısı olduğunu belirten Merhameti, saldırıdan sonra kaçmayı başaran saldırganların kimliğinin tespit edilmesi için emniyet ve istihbarat yetkilileri tarafından geniş çaplı soruşturma başlatıldığını ifade etti.

PAKİSTAN'DAN SORUŞTURMA TALEBİ

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, konuyla ilgili açıklamasında, 9 Pakistan vatandaşının öldürülmesini "terör olayı" olarak nitelendirerek Tahran yönetiminden hadisenin derhal soruşturulmasını ve sorumluların yakalanmasını istemişti.

Haber Ara