İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi Cumartesi günü yaptığı açıklamada "ABD ile yeni görüşmelerin yakında gerçekleşmesini umduğunu" belirtirken, Tahran'ın kırmızı çizgilerini yineledi ve herhangi bir Amerikan saldırısına karşı uyarıda bulundu.
İran'ın füze programı asla müzakere edilemez
Katar medyasına verdiği röportajda Arakçi, "İran'ın füze programı asla müzakere edilemez. ABD'nin İran topraklarına saldırması halinde Tahran'ın bölgedeki ABD üslerini hedef alacağız" uyarısında bulundu.
Maskat'taki görüşmeleri "iyi bir başlangıç"
Umman'ın başkenti Maskat'taki görüşmeleri "iyi bir başlangıç" olarak nitelendiren Arakçi, "güven inşa etmenin zaman alacağını" da sözlerine ekledi.
Arakçi ayrıca İran'ın nükleer programına da değindi. Uranyum zenginleştirmenin İran'ın devredilemez hakkı olduğunu ve devam etmesi gerektiğini söyleyen Arakçi, "Zenginleştirme konusunda güven verici bir anlaşmaya varmaya hazırız. İran'ın nükleer meselesi ancak müzakereler yoluyla çözülecektir." dedi.
Kaynak: Mepa News

Yorum Yap