Dolar

32,4220

Euro

34,8133

Altın

2.399,17

Bist

10.208,65

İran’lı eski bakan Tajzadeh: Esed, Suriye'yi tahrip eden bir diktatör

İran’da eski Cumhurbaşkanı Hatemi hükümetinin İçişleri Bakanı Mustafa Tajzadeh, Esed rejimini eleştirerek, “Eğer bu diktatör anayasayı değiştirmek ve adil seçimler yapmak için sekiz yıl önce karar verseydi, Suriye asla bir iç savaş olmazdı' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-31 10:16:34

İran’lı eski bakan Tajzadeh:  Esed, Suriye'yi tahrip eden bir diktatör

İran'ın reformist hareketinin önde gelen isimlerinden olan eski Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi hükümetinin içişleri Bakanı Mustafa Tajzadeh, Beşar Esed'i bir diktatör ve Suriye'de meydana gelen yıkımdan sorumlu baş yetkili olarak nitelendirdi.

“SAVAŞTAN KORKMUYORUZ, ANCAK BU BÖLGEDE
SAVAŞ İSTEYEN BİR SINIF VAR”

Tahran Şerif Üniversitesi'ndeki bir seminerde konuşan Tajzadeh, “ İran'da şartlar çok hassas ve tehlikeli bir aşamadan geçiyoruz. İran liderinin savaşı istemediğini ve ABD Başkanı Trump'ın da İran'la savaşmak istemediğini biliyorum, ama aslında savaş kararı bunların elinde deği. Ancak İran, Amerika, İsrail ve Suudi Arabistan'da bir sınıf var ve bu savaşı bölgede istiyorlar. Bizi korkak olarak suçluyorlar. Biz kimseden korkmuyoruz, ancak İran'ın geleceğinden endişeliyiz” dedi.

“SURİYE DİKTATÖRÜ ESED, 8 YIL ÖNCE
ADİL SEÇİMLER YAPSAYDI İÇ SAVAŞ OLMAZDI”

Suriye rejiminin başın Esed'i eleştiren Tajzadeh, “Eğer bu diktatör anayasayı değiştirmek ve adil seçimler yapmak için sekiz yıl önce karar verseydi, Suriye asla bir iç savaş olmazdı. Bölge ülkelerini ve dünyayı bize karşı harekete geçiren mevcut şartlar altında da gerçek ve kapsamlı reformlara ihtiyacımız var” dedi.

Tajzadeh, ”En kötü diplomasi, Trump'ın uçak gemilerini İran'a gönderirken aynı zamanda İran'la müzakere bayraklarını yükseltmesidir. Biz bunu kabul etmiyoruz” dedi.

Suriye'deki İran ordusunun varlığını eleştiren Tajzadeh, “İran'ın bölgesel politikaları yanlıştı; Suriye'de asker bulundurmamız, İsrail'i bombalamaya itiyordu” dedi.

 

Haber Ara