Dolar

32,2691

Euro

34,7881

Altın

2.385,94

Bist

10.276,88

İran’ın, Netanyahu’nun Rakibi Gantz’ın cep telefonunu hacklemesi, İsrail’i karıştırdı

İsrail İç İstihbarat Şefi Shin Bet, önümüzdeki ay yapılacak erken seçimde Başbakan Netanyahu'nun en yakın rakibi olarak gösterilen Benny Gantz’ın, cep telefonunun İranlı korsanlar tarafından hacklendiğini doğruladı. Gantz ise, hacklenme iddialarını redderken; muhalif parti liderleri de ‘olaydan Başbakan Netanyahu’yu sorumlu tuttu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-16 18:16:23

İran’ın, Netanyahu’nun Rakibi Gantz’ın cep telefonunu hacklemesi, İsrail’i karıştırdı

İsrail'de 9 Nisan'da yapılacak erken seçimde, Başbakan Netanyahu'nun en yakın rakibi olarak gösterilen İsrail eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz'ın, cep telefonunun İranlı bilgisayar korsanları tarafından hacklendiği doğrulandı. Gantz'ın telefonun hacklenmesi İsrail'i karıştırdı. Muhalefet olaydan Başbakan Netanyahu'yu sorumlu tuttu.

İsrail İç İstihbarat Şefi Shin Bet, İranlı bilgisayar korsanlarının, önümüzdeki ay yapılacak seçimlerden umutlu olan Benny Gantz'ın kişisel verilerini ve hassas materyallerini cep telefonundan aldıklarını doğruladı.
Shin Bet, Gantz'ın, korsanlığı küçümsemediğini ve telefonunun hassas herhangi bir malzeme içermediğini; ancak, hack raporunun açıklanma zamanlamasının Mavi ve Beyaz ittifakının seçim kampanyasını etkileyeceğini iddia ettiğini açıkladı.

GANTZ, HACK İDDALARINI REDDETTİ

Bu arada, İsrail İç İstihbarat Şefi Shin Bet, hacklenme olayını doğrularken; Gantz'dan ise yalanlama geldi.
Gazze Çiti yakınlarında düzenlenen bir basın toplantısında konuşan Gantz ise, hack iddialarını reddetti ve “siyasi dedikodu” olarak nitelendirdi. Gantz, “Devam eden bir güvenlik olayının ortasındayız… ve aniden biri, tamamen halüsinasyonlu politik dedikodu olan bir hikaye ortaya koyuyor. Telefon hikâye değil. Bana karşı bir tehdit yoktu, orada güvenlik bilgisi yoktu ve hiçbir şekilde şantaja maruz kalmam. Birileri bir oyun oynuyor ve asıl sorunu, var olmayan bir şeye dönüştürüyor”dedi. .

TELEFONUN HACKLENMESİNDEN
BAŞBAKAN NETANYAHU'YU SORUMLU TUTTU

İsrail Times gazetesi ise, Gantz'ı İsrail'in başbakanı olacak lider aday olarak tanıtırken; cep telefonun İranlı bilgisayar korsanları tarafından hacklenmesinin zamanlamasının tesadüf olmadığını ileri sürdü.
Gazete, Gantz'ın telefonun hacklenmesinden İsrail Başbakanı Netanyahu'yu sorumlu tutu.

“ZAMANLAMASI MANİDAR”

İddiaya ilişkin Gantz'ın bir başka İsrailli siyasetçi Yair Lapid ile kurduğu "Mavi-Beyaz" ittifakının basın ofisinden yapılan açıklamada ise "Bu olay Gantz'ın Genelkurmay Başkanlığı görevini tamamladıktan 4 yıl sonra yaşandı. Bu konunun kamuoyu ile paylaşılma zamanı hayli manidar" denilerek, seçimlere bir aydan az süre kalan bir zamanda bu iddiaların basınla paylaşılmasına tepki gösterildi.

İsrail Kanal 13'e konuşan Gantz'ın müttefiki eski Savunma Bakanı Moshe Ya'alon da, “Bu bir güvenlik olayı değil, siyasi bir olay. Başbakan Netanyahu, siyasi olarak hayatta kalmak için her şeyi yapıyor” dedi.

SEÇİMLERDE NETANYAHU'YA
RAKİP GÖSTERİLMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığından 2015'te emekli olan Gantz, geçtiğimiz yıl aralık ayı sonunda İsrail Direnç Partisi'ni kurarak siyasete atılmıştı.
Seçim yarışına katıldığı andan itibaren Netanyahu'nun en yakın rakibi olarak gösterilen Gantz, geçen ay seçime eski gazeteci Yair Lapid ile ittifak kurarak girme kararı almıştı.
Mavi-Beyaz ismi verilen Gantz-Lapid ittifakının 9 Nisan'daki seçimde Başbakan Netanyahu'nun partisi Likud ile başa baş bir yarış içerisinde olacağı dile getiriliyor.
Geçen ay yapılan kamuoyu yoklamalarında Mavi-Beyaz ittifakının seçimi birinci olarak tamamlayacağı ön görülse de bu ay yapılan anketlerde Gantz-Lapid ikilisinin ciddi derecede kan kaybettiği belirtiliyor.

Haber Ara