Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

'İran, dün tarihindeki en büyük siber saldırıya maruz kaldı'

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mohammad Javad Azari-Jahromi, ülkesinin dün, tarihindeki en büyük siber saldırıya maruz kaldığını, saldırın bugün de sürdüğünü açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-09 11:26:14

'İran, dün tarihindeki en büyük siber saldırıya maruz kaldı'

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Mohammad Javad Azari-Jahromi, ülkesinin dün, tarihindeki en büyük siber saldırıya maruz kaldığını açıkladı.

İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jahrami bugün düzenlediği basın toplantısında, "İnternetteki saldırı hâlâ devam ediyor ve düşman İran'da İnternet'i etkilemekte ısrar ediyor" dedi.

"İnterneti tamamen devre dışı bırakmayı hedefleyen büyük bir siber saldırı ile karşı karşıya kaldık ve bunun nedenlerini belirlemeye çalışıyoruz" diyen Jahromi; düşmanın, İran İslam Devrimi Zaferi'nin 41. yıldönümünde interneti kesmeye çalıştığını söyledi.

Ülkesine düzenlenen siber saldırıdan ABD'yi sorumlu tutan İran İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Jahromi, siber saldırının dün yapılan parlamento seçimlerini etkilemeye dönük bir planın parçası olduğunu söyledi.

Bakan Jahromi, dün internet altyapısını hedef alan siber saldırının, ülkenin bugüne kadar maruz kaldığı en büyük siber saldırı olduğunu söyledi.

Bakan Jahromi, ikinci bir siber saldırı dalgasının İran'daki İnternet'i etkilemeye başladığını ve saldırının sürdüğünü de belirtti.

Haber Ara