Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

İran'dan ''gözdağı'' mahiyetinde hava savunma tatbikatı

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran Hava Kuvvetleri ile Devrim Muhafızları Ordusu, 'Velayet Gökyüzü Savunucuları 1402' adlı ortak bir hava savunma tatbikatı düzenledi.

4 Ay Önce Güncellendi

2024-01-20 09:18:32

İran'dan ''gözdağı'' mahiyetinde hava savunma tatbikatı

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran Hava Kuvvetleri ile Devrim Muhafızları Ordusu, "Velayet Gökyüzü Savunucuları 1402" adlı ortak bir hava savunma tatbikatı düzenledi. Tatbikatta, insansız hava araçları saldırısına karşı savunma stratejileri, keşif, tespit, önleme, saldırı ve imha süreçleri canlandırıldı.

Hava savunma tatbikatı sözcüsü Tuğgeneral Abbas Ferecpur, ülkenin hava savunma ağının kontrolü ile taktik ve hava savunma eylemlerini uygulamalı olarak gerçekleştirdiklerini belirtti. Tatbikatta, nükleer merkezlerin yanı sıra limanlar, rafineriler ve ülke için hayati öneme sahip ekonomik ve ticari merkezlerin savunulmasına yönelik senaryoların canlandırıldığını aktardı.

Ferecpur, tatbikatta ülkede üretilen yeni nesil teçhizatın test edilip değerlendirildiğini ifade ederek, tatbikatın yeni teçhizatları doğru bir şekilde değerlendirmek için önemli bir fırsat olduğunu belirtti. İki günlük tatbikat, Perşembe günü başladı ve sona erdi.

Tatbikatın, İran'ın Suriye, Irak ve Pakistan topraklarındaki bazı hedeflere, Pakistan'ın da İran topraklarındaki bir hedefe insansız hava araçları ve füzelerle saldırı düzenlemesinin ardından gerçekleştirilmesi dikkat çekiciydi.

Haber Ara