$

Dolar

47,0084

Euro

53,7067

£

Sterlin

63,0269

Frank

58,0637

Gram Altın

6.130,3200

Bitcoin

2.952.920

$

Dolar

47,0084

Euro

53,7067

£

Sterlin

63,0269

Frank

58,0637

Gram Altın

6.130,3200

Bitcoin

2.952.920

Dünya

İran'dan Bakü yönetimine 'İsrail' uyarısı

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan yönetimini herhangi bir 'aptalca ve cahil' adım atılmaması konusunda uyararak, Tahran'ın Azerbaycan'ın 'İsraillilerin eğlendiği bir yer' olmasını istemediğini açıkladı.

03.10.2021 - 11:44
hursitakyil
İran'dan Bakü yönetimine 'İsrail' uyarısı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İran'ın Azerbaycan sınırında askeri tatbikat başlatmasından sonra iki ülke arasında ‘İsrail gerginliği' sürüyor.

Rus RT'nin haberine göre; İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tahran'ın Azerbaycan'ın "İsraillilerin eğlendiği bir yer" olmasını istemediğini açıkladı.

Bakan Abdullahiyan yaptığı açıklamada, "İran ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler güçlü, ancak son zamanlarda Karabağ bölgelerinin kurtarılmasının bir sonucu olarak, terörist unsurların bu bölgeye girişine tanık olduk. İsrail güçleri Azerbaycan'da." dedi.

İran Savunma Bakanı Abdullahiyan, Azerbaycan yönetimini herhangi bir "aptalca ve cahil" adım atılmaması konusunda uyararak, “Azerbaycan tarafına bu konudaki endişelerimizi dile getirdik ve sınırlarımız yakınında İsrail varlığına müsamaha göstermeyeceğimizi vurguladık. Bölgede herhangi bir jeopolitik değişimi reddettik. Azerbaycan'ın İsraillilerin eğlendiği bir arenaya dönüşmesini istemiyoruz" dedi.

Abdullahiyan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kamyon şoförlerimizin sorunları ve ikisinin tutuklanmasıyla ilgili endişelerimizi dile getirdik ve sorunu diplomatik yollarla çözmeye çalışıyoruz.”

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın