$

Dolar

48,1029

Euro

56,1676

£

Sterlin

65,6595

Frank

59,9413

Gram Altın

7.138,4900

Bitcoin

3.763.340

$

Dolar

48,1029

Euro

56,1676

£

Sterlin

65,6595

Frank

59,9413

Gram Altın

7.138,4900

Bitcoin

3.763.340

Dünya

İran'dan Amerika'ya siber saldırı

Microsoft Tehdit Analiz Merkezi, ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerine yönelik siber saldırılara ilişkin rapor yayınladı. Raporda, İran'ın ABD'deki seçimlere 'siber destekli etki operasyonları' düzenlediği belirtildi.

09.08.2024 - 16:55
Cumali Dalkılıç
İran'dan Amerika'ya siber saldırı
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İran'ın, ABD'deki seçimleri etkilemeyi amaçlayan siber faaliyetlerini hızlandırdığına vurgu yapılan raporda, bazı İranlı grupların, bazı hükümet yetkililerinin e-posta hesaplarına siber saldırı düzenlediği ifade edildi.

Raporda, İran Devrim Muhafızları Ordusu bağlantılı bir grubun, haziranda hassas bilgileri toplamak için "üst düzey bir başkanlık kampanyası yetkilisi"ni hedef aldığı kaydedildi. İranlı başka bir grubun, eski bir başkan adayının bir hesabında oturum açmaya çalıştığı aktarılan raporda, bu grubun başarısız olduğu ve Microsoft'un hedef alınan kişiyi konu hakkında bilgilendirdiği belirtildi.

Raporda, İranlı bir grubun, ABD merkezli haber siteleri gibi görünen her iki siyasi gruba yönelik internet siteleri oluşturduğu ve "kutuplaşmayı artırmaya" çalıştığı bilgisine yer verildi.

Haberi Hazırlayan

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın