$

Dolar

46,2874

Euro

53,7592

£

Sterlin

62,2163

Frank

58,3700

Gram Altın

6.484,1800

Bitcoin

3.076.454

$

Dolar

46,2874

Euro

53,7592

£

Sterlin

62,2163

Frank

58,3700

Gram Altın

6.484,1800

Bitcoin

3.076.454

Dünya

İran'da türbeye saldıran iki IŞİD üyesi idam edildi

İran'ın Şiraz kentinde 13 kişinin hayatını kaybettiği Şah Çerağ Türbesi saldırısının faili oldukları gerekçesiyle 2 kişi hakkında verilen idam cezası infaz edildi.

08.07.2023 - 11:05
Cumali Dalkılıç
İran'da türbeye saldıran iki IŞİD üyesi idam edildi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı'na göre, infaz bu sabah Şiraz'daki 9. Cadde'de gerçekleştirildi.

İran Yargıtayı 24 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, Muhammed Ramiz Reşidi ve Naim Haşimi'nin idam cezasına çarptırıldıklarını duyurmuştu. Yargıtay, Reşidi ve Haşimi'nin İran Ceza Hukuku'na göre idam cezasına çarptırılmalarının gerekçesi olan “Allah'a isyan, devlete savaş açmak ve yeryüzünde bozgunculuk çıkartma” suçlarının sabit görüldüğüne hükmetmişti.

Şiraz'daki Şah Çerağ Türbesi'ne 26 Ekim 2022'de düzenlenen silahlı saldırıda 13 kişi hayatını kaybetmiş, 30 kişi yaralanmıştı. Saldırıyı, terör örgütü IŞİD üstlenmişti.

İran basınına göre Haşimi ile Reşidi yargılanmaları sırasında Afganistan'daki IŞİD üyeleri ile irtibatta olduklarını ve türbeye yapılan saldırının organize edilmesine yardımcı olduklarını söyledi.

Şiraz'daki Şah Çerağ Türbesi'ne ekim ayında düzenlenen silahlı saldırıda daha önce 15 olarak açıklanan ölü sayısı 13'e düşürülmüştü. 30 kişinin de yaralandığı saldırıyı, IŞİD üstlenmişti.

Devlet televizyonunda yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde bir saldırgan çantasından çıkardığı tüfekle türbeye girdiği ve kaçıp saklanmaya çalışan kişilere ateş ederken görülmüştü. Tacikistan vatandaşı olduğu açıklanan saldırgan, saldırı sırasında aldığı yaralar nedeniyle kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

AA, artı gerçek

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın