Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

İran'da protestolar nedeniyle ilk idam gerçekleşti

Muhsin Şikari adlı gösterici, Tahran'daki protestolar sırasında 'soğuk silahla vatandaşları tehdit ettiği ve bir güvenlik görevlisini yaraladığı' suçlamasıyla idam edildi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2022-12-08 10:44:08

İran'da protestolar nedeniyle ilk idam gerçekleşti

İran Yargı Erki'ne bağlı Mizan Haber Ajansı'na göre, protestolar sırasında soğuk silahla vatandaşları tehdit ettiği ve bir güvenlik görevlisini yaraladığı iddiasıyla Devrim Mahkemesi tarafından ölüm cezasına çarptırılan Muhsin Şikari bu sabah idam edildi.

Haberde, idam edilen kişinin, "ateşsiz silah taşımak, yolu kapatmak, araçları durdurmak, güvenliği ihlal etmek, milis güçlerle (Besic) çatışma, bir güvenlik görevlisini yaralama, korku ve dehşet salma gibi eylemlerle devlete karşı savaş açmak" suçlamasıyla idama mahkum edildiği kaydedildi.

Muhsin Şikari, İran'da Mahsa Amini protestoları nedeniyle idam edilen ilk gösterici oldu.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Batman'da 'yeraltı camisi' bulundu

Haber Ara