Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

İran'da iki Sünni Türkmen din adamı suikastla öldürüldü

İran'ın kuzeydoğusundaki Gülistan vilayetinde Sünni Türkmen din adamlarına suikast düzenlendi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2022-04-04 18:34:38

İran'da iki Sünni Türkmen din adamı suikastla öldürüldü

Dün akşam saatlerinde Günbedkavus şehrinde düzenlenen silahlı suikast sonucunda, Türkmen asıllı iki Sünni din adamı öldürüldü.

Öldürülen kişilerin isimleri Gülmuhammed Ahund Pejman ve Abdurrahman Hoca olarak açıklandı.

İran'ın kuzeybatısındaki Günbedkavus şehri, büyük çoğunluğu Sünni olan İran Türkmenlerinin yaşadığı en büyük şehir olarak biliniyor.

İki ismin şehirde bulunan bir medresede teravih namazından hemen önce öldürüldüğü belirtildi.

Öldürülen isimlerden Gülmuhammed Ahund Pejman, kısa bir süre önce şehirdeki büyük bir caminin cuma imamı olarak seçilmişti.

Şii inancında teravih namazının "bidat" (uydurma) olarak görülen ve Şiilerin "Hz. Ömer döneminde ortaya çıktığı" iddiasıyla teravih namazı kılmadığı biliniyor.

Saldırının dini ve siyasi nedenlerle gerçekleştirilmiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

59043 Abdurrahman Hoca ve Gülmuhammed Ahund Pecman

İran'da başta Beluçlar ve Türkmenler olmak üzere Sünni nüfusun büyük baskı altında yaşadığı biliniyor. Özellikle bu nüfusun yaşadığı Belucistan ve Gülistan bölgelerinde zaman zaman Sünni din adamlarına yönelik suikastlar düzenleniyor.

Kaynak: Mepa News

Muhammed Zeki
Allah rahmet eylesin zalimler için yaşasın cehennem
Abdullah
Şiiler Sünnilerden hak isterler ama kendi o istedikleri hakın yarısını ülkelerinde yaşayan Sünnilere vermezler. Hak vermek şöyle dursun onları ortadan kaldırmaya çalışırlar. Türkmen alimlerin şehit edilmesi bunun bir örneği. Daha pek çok zulüm yapmıştır bunlar.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Bakan Uraloğlu: 'Her gün ortalama 9 stadyum dolusu yolcu...'

Haber Ara