$

Dolar

48,1196

Euro

56,2326

£

Sterlin

65,7515

Frank

60,0313

Gram Altın

7.205,2200

Bitcoin

3.776.317

$

Dolar

48,1196

Euro

56,2326

£

Sterlin

65,7515

Frank

60,0313

Gram Altın

7.205,2200

Bitcoin

3.776.317

Dünya

İran açıkladı: Düşürülen uçakla ilgili harekete geçildi

Tahran yönetimi yanlışlıkla düşürülen Ukrayna uçağı ile ilgili bazı şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı.

14.01.2020 - 11:07
duyguyildirim
İran açıkladı: Düşürülen uçakla ilgili harekete geçildi
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Reuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, İran Yargı Erki Sözcüsü Golamhüseyin İsmaili "yanlışlıkla" düşürülen yolcu uçağıyla ilgili olarak bazı şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı. İsmaili daha fazla detay vermedi.

RUHANİ: TEK BİR KİŞİ SORUMLU OLAMAZ

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Devrim Muhafızları'nın yanlışlıkla vurduğunu açıkladığı yolcu uçağının vurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

176 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak 'affedilemez bir hata' yorumunu yapan Ruhani, "Uçak olayı trajik ve dikkatlice incelenmesi gereken bir olaydı. Bu olaydan sadece tek bir kişi sorumlu olamaz" ifadelerini kullandı.

İranlı yetkililerin hatalarını kabul ettiklerine dikkat çeken Ruhani, bunun 'iyi bir ilk adım' olduğunu belirterek, İran halkının böyle bir olayın tekrarlanmayacağından emin olması gerektiğini söyledi.

Hükümetin İranlılara ve kazada hayatını kaybeden insanların uluslarına karşı sorumlu olduğunu kaydeden Ruhani, olayda sorumluluğu olan kim varsa cezalandırılacağını belirtti.

8 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları, 176 yolcusu bulunan Ukrayna Havayolları'na ait uçağı hava savunma operatörlerinin seyir füzesi sanmaları nedeniyle düşürdüklerini açıklamıştı. Olayın ardından İran'ın birçok kentinde hükümet ve rejim karşıtı gösteriler başlamış, İranlılar dini lider Hamaney'e istifa çağrıları yapmıştı.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın