Dolar

32,2020

Euro

35,0069

Altın

2.504,53

Bist

10.643,58

İran, ABD’ye karşı Irak’a balistik füze konuşlandırdı!

ABD’nin, Orta Doğu ve Körfez’e yaptığı askeri sevkiyat, İran’ı da harekete geçirdi. İran’ın, Irak’ta Haşdi Şabi’nin kontrol ettiği bölgelere balistik füze yerleştirdiği ileri sürüldü. El Arabiye ajansının haberine göre, bazı Irak aşiretleri, Haşdi Şabi’nin askeri üslerine yaklaşmamaları konusunda üyelerini uyardı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-05-13 11:48:26

İran, ABD’ye karşı Irak’a balistik füze konuşlandırdı!

buyuk_28

Ortadoğu'da savaşın ayak sesleri giderek daha fazla hissedilmeye başladı. ABD'nin, İran'a karşı yaptırımlarını ağırlaştırması, bölgeye büyük askeri sevkiyat yapması İran'ı da hareketlendirdi. İran'ın Irak'a balistik füze yerleştirdiği ileri sürüldü.

FÜZELER, HAŞDİ ŞABİ'NİN
KONTROL ETTİĞİ BÖLGELERE
KONUŞLANDIRILDI

Suudi Arabistan'da yayın yapan El Arabiye ajansının Irak'taki bazı aşiret kaynaklarına dayandırdığı  habere göre, Haşdi Şabi'nin kontrol ettiği bölgelere İran'ın ABD'ye karşı balistik füze konuşlandırdığı ileri sürüldü. Haberde ABD'nin İran'a saldırması halinde Irak'ta konuşlandırılmış sözkonusu füzelerin de ABD'yi hedefleyeceği kaydedildi.

buyuk1_8

AŞİRETLER, ASKERİ ÜSLERE
YAKLAŞMAMALARI KONUSUNDA UYARILDI

Habere göre bazı Irak aşiretleri, Haşdi Şabi'nin askeri üslerine yaklaşmamaları konusunda üyelerini uyardı. Çünkü Haşdi Şabi'nin birçok üssünde İran'a ait balistik füze bulunduğundan ötürü Washington'unun sözkonusu bölgeleri hedeflemesinden korkuluyor.

İran füzelerinin Haşdi Şabi milislerinin Asayib Ehli Hak grubuna ait üslere yerleştirildi. Asayib Ehli Hak, Haşdi Şabi bünyesindeki en büyük gruplardan olup İran'a biat ettiğini açıklamıştı.

İRAN'A BAĞLI GRUPLAR MUHTEMEL
SALDIRIYA KARŞI ALARMA GEÇTİ

El Arabiya ajansı ayrıca aşiret üyelerinin İran'a bağlı silahlı grupların elindeki tutuklularına duyarlı olmalarını, ABD'nin muhtemel bir saldırısında tutsakları canlı kalkan olarak kullanabileceği uyarısında bulunduğunu belirtiyor.

ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarını artırması ve bölgeye savaş uçağı, B52 bombardıman uçağı, patriot füzelerini yerleştirmesi üzerine Ortadoğu'daki ülkeler ve askeri gruplar teyakkuza geçti. İran ise ABD'nin Suriye ve Irak'taki güçlerini hedeflemekle tehdit etti.

Haber Ara