Dolar

32,3084

Euro

34,7867

Altın

2.397,31

Bist

10.247,75

Irak'tan Avrupa'ya: Kişi başı 2 milyon dolar verirseniz IŞİD'lileri yargılayabiliriz

Avrupa ülkeleri IŞİD'e katılan vatandaşlarını geri kabul etmek istemiyor. Bazı ülkeler Trump'ın çağrısıyla gündeme gelen konu sonrasında örgüte katılan vatandaşlarının vatandaşlıklarını iptal etmişti. Irak, tam bu noktada yargılama yapabileceğini söylemişti. Bu sefer daha kapsamlı bir çıkış yaparak yargılayacağı her kişi için iki milyon dolar talep ediyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-04-12 10:15:38

Irak'tan Avrupa'ya: Kişi başı 2 milyon dolar verirseniz IŞİD'lileri yargılayabiliriz

The Daily Star Lebanon'un haberine göre Bağdat yönetimi, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonda yer alan ülkelere, kişi başına yıllık 2 milyar dolar ödemeleri durumunda IŞİD'e katılan Avrupa vatandaşlarını yargılayabileceğini söyledi.

Bu isimlerin birçoğu Irak hapishanelerinde ve PYD'nin elinde.

PYD'nin esir tuttuğu bine yakın IŞİD'linin 52 farklı ülkenin vatandaşı olduğu belirtiliyor.

Birçok Avrupa ülkesi kamuoyu baskısından dolayı söz konusu tutukluları kendi mahkemelerinde yargılamaya sıcak bakmıyor.

NEYE GÖRE 2 MİLYON DOLAR?..

Bağdat yönetiminin bu rakamı Amerika Birleşik Devletleri'nin Guantanamo'da yabancı terör zanlıları için uyguladığı "operasyonel masraflar" örnek alınarak belirlediği belirtildi. Bu miktara ek tutukluluk masrafları dahil değil.

IRAK, BU İSİMLERİ İDAM EDEBİLİR

Bağdat, daha önce Suriye'de yakalanan 12 Fransız vatandaşını yargılamaya hazırlanıyor. Zanlılara verilebilecek cezalar içinde idam da bulunuyor.

AVRUPA'DA ÇOCUKLAR GERİ DÖNSÜN KAMPANYASI

Birçok Avrupa ülkesinde Suriye ve Irak'ta dünyaya gelen çocukların ülkelerine geri getirilmesi için sivil toplum örgütleri tarafından girişimler başlatıldı.

Haber Ara