$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.853.750

$

Dolar

48,4899

Euro

56,3586

£

Sterlin

65,4791

Frank

59,8969

Gram Altın

6.898,8500

Bitcoin

3.853.750

Dünya

Irak'ta 40 bin dönüm tarım arazisi kül oldu

Irak'ta son bir ayda çiftçilerin tek geçim kaynağı olan yaklaşık 40 bin dönümlük tarım arazisi ateşe verildi.

09.06.2019 - 13:50
duyguyildirim
Irak'ta 40 bin dönüm tarım arazisi kül oldu
Fotoğraf: Arşiv
Linke Tıkla, Timeturk'ü Favorilerine Ekle

Irak İçişleri Bakanlığına bağlı Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce yayımlanan açıklamada, ülkenin kuzeyindeki vilayetlerde buğday ve arpa ekilen tarım arazilerinde 8 Mayıs'tan bu yana 272 kez yangın çıktığı ifade edildi.

Tarım arazilerinin IŞİD tarafından kundaklandığı şüphesi üzerinde durulan açıklamada, yangınların yüksek gerilim hatlarından da kaynaklandığı bildirildi.

Açıklamada, Irak'ın kuzeyindeki Salahaddin, Musul ve Kerkük vilayetlerinde son bir ayda çıkan yangınlarda 40 bin dönüm tarım arazisinin kül olduğu, 992 bin dönümün ise yanmaktan kurtarıldığı belirtildi.

Irak'ta geçen kış ve bahar aylarında önceki yıllara oranla yüksek yağışlar kaydedilmiş, bölgedeki barajlar taşma seviyesine ulaşmıştı. Bu yağışlar, ciddi kuraklıklarla mücadele eden çiftçiler için büyük bir ümit kaynağı olmuştu.

Kerkük Valisi Rakan Said, daha önce yaptığı açıklamada, IŞİD'in, kendisine boyun eğmeyen bölge halkını, sahip oldukları en önemli gelir kaynağı olan tarım arazilerini yakarak cezalandırmaya çalıştığı konusunda uyarmıştı.

IŞİD, Haziran 2014'te Musul başta olmak üzere Irak topraklarının üçte birini ele geçirmişti. Irak güvenlik güçleri, Aralık 2017'de söz konusu toprakları büyük ölçüde geri almıştı.

IŞİD'in kent merkezlerindeki saldırı tehdidi en aza indirilmesine rağmen örgüt Salahaddin, Musul ve Kerkük'teki kırsal bölgelerde zaman zaman eylemler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

Etiketler:

İlgili Haberler

YORUMLAR

0 Yorum

Yorum Yazın