Dolar

32,5261

Euro

34,8598

Altın

2.442,85

Bist

9.915,62

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı’na seçilen Neçirvan Barzani yemin etti

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu tarafından Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı’na seçilen Neçirvan Barzani yemin etti. Kur'an-ı Kerim'e el basarak yemin eden Barzani'nin yemin töreninde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da yer aldı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-10 13:33:33

Irak Kürdistan Bölgesi Başbakanlığı’na seçilen Neçirvan Barzani yemin etti

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Parlamento tarafından başbakan seçilen Neçirvan Barzani, Irak Kürdistan Bölgesel yönetimi (IKBY) Başkenti Erbil'de Saad Abdullah Konferans Salonu'nda düzenlenen yemin töreninde yemin etti.

Rudaw'ın haberine göre Barzani Kur'an-Kerim'e el basarak şu yemini okudu:

“Yüce Allah'ın adıyla, Kürdistan Bölgesi halkının haklarını, kazanımlarını ve yine birliği ve beraberliği ile çıkarlarını koruyacağıma, bana verilen yetkiyi dürüst ve samimiyetle yerine getireceğine yemin ediyorum. Allah yardımcımız olsun.”

İşte o anlar:



TÖRENDE KİMLER YER ALDI?

Törende IKBY Başkanı Mesud Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Irak Parlamento Başkanı Muhammed Helbusi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Kürdistan Bölgesi'ndeki yabancı ülke temsilcileri ve Iraklı yetkililer bulunuyor.

NEÇİRVAN BARZANİ KİMDİR?

Neçirvan Barzani 21 Eylül 1966'da Barzan'da doğdu. IKBY'de nüfuz sahibi olan Barzani ailesinden geliyor. Kürdistan Demokratik Parti'nin (KDP) kurucusu Mustafa Barzani'nin torunu olan Neçirvan Barzani'nin babası İdris Barzani de KDP'nin üst düzey yetkililerindendi. Neçirvan Barzani, IKBY Başkanı Mesud Barzani'nin de yeğeni.

Saddam Hüseyin'in başkanlık yaptığı Baas rejiminden 1975 yılında kaçan Kürtler arasında olan Neçirvan Barzani, İran'a giderek Tahran Üniversitesi'de siyaset bilimi okumaya başladı. Babasının ölümü nedeniyle üniversiteyi bırakmak zorunda kalan Neçirvan Barzani eğitimini ABD'de tamamladı.

1989'da Kürdistan Demokratik Parti'nin Merkez Komitesi'ne seçilen Neçirvan Barzani, 1996 yılında Kürdistan Başbakanı Yardımcısı oldu. 1999 yılında 4'üncü kabinede Kürdistan Başbakanı olarak yer aldı ve KDP'nin 13'üncü Kongresinde KDP Başkan Yardımcısı olarak seçildi.

 

Haber Ara