Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

‘Irak İstihbarat Servisini BAE yönetiyor' iddialarına tepki

Irak İstihbarat Servisi, Haşdi Şabi bünyesinde yer alan Asaib Ehlilhak Hareketinin lideri Kays el-Hazali'nin Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) bir ekibin devletin istihbarat servisini yönettiği yönündeki iddialarını yalanladı.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-15 17:38:29

‘Irak İstihbarat Servisini BAE yönetiyor' iddialarına tepki

Irak İstihbarat Servisi, Hazali'nin ortaya attığı iddialara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

‘Ulusal kimlik ve aidiyete darbe'

Bazı siyasi açıklamalar ve iddialarla servis ve bünyesindeki çalışanların "imajına zarar verilmek istendiği" kaydedilen açıklamada, "Servisin hassas çalışma doğasına karşı olan bu tür açıklamalar servisin ulusal kimliği ve aidiyetine darbe niteliğindedir." ifadeleri kullanıldı.

Bir grup servis çalışanının başka bir kuruma (Sınır Kapısı Kurumu) nakledildiği ifade edilen açıklamada, bunun "normal idari" bir uygulama olduğu belirtilirken, sözkonusu atamaların mesleki ve ulusal perspektif usullerine uygun olarak ve Sınır Kapısı Kurumunun ihtiyacına göre yapıldığı belirtildi.

‘Onur kırıcı'

Irak İstihbarat Servisi çalışanlarının onuruna zarar veren açıklamalara karşı yargı yoluna başvurulacağı vurgulandı.

İran'a yakın Asaib Ehlilhak Hareketinin lideri Hazali, sosyal medya hesabından dün yaptığı açıklamada, BAE'li güvenlik uzmanlarından oluşan bir ekibin Irak'a gelip söz konusu servisi yönlendirmeye başladığını ileri sürmüştü.

Irak'ta bazı kaynaklar tarafından, serviste görevli 300'e yakın Şii komutan ve memurun Sınır Kapısı Kurumu'na gönderildiği iddia ediliyor.

Haber Ara